‘Walmart-lek zorgde dat RAGE 2 meer aandacht kreeg’

Een maand voor de afgelopen E3 vond het beruchte Walmart-lek plaats, waarbij onder meer bekend werd dat RAGE 2 (dat overigens enkele dagen later werd onthuld) zou worden aangekondigd op de beurs. Nu het stof wat is gedaald, lijkt de schade redelijk mee te vallen. Sterker nog, Tim Willits van id Software denkt achteraf dat het RAGE 2 juist ten goede is gekomen: als het bestaan van het spel niet uitgelekt was, was het waarschijnlijk ondergesneeuwd door Fallout 76.

Willits zei dat het sowieso al de bedoeling was om RAGE 2 voor de E3 te onthullen. Desondanks zegt hij dat het Walmart-lek niet gepland was, hoewel sommige mensen die wellicht wel denken. Daarnaast zegt Willits dat dit ook de reden is dat RAGE 2 zo kleurrijk is, zoals in de eerste teasers op Twitter al duidelijk werd.

From the story and the different biomes we’ve created, we tried to evolve the game past the 50 shades of brown we had in Rage and [Rage 2 developer] Avalanche had in Mad Max.

So we really embraced the colors, the vibrancy of the personalities, the characters, the story, and of course the marketing, which has done really well for us. You have to be at the top of the scale, otherwise you’re just at that bottom. You’re ballast.

Op deze manier hoopt id Software de game te onderscheiden van andere post-apocalyptische games, die meestal toch meer donkere kleuren en omgevingen kennen, waaronder Fallout 76 en de eerste RAGE.


Al met al denkt Willits dan ook dat RAGE 2 behoorlijk was ondergesneeuwd als deze game werd aangekondigd op de E3 zelf, aangezien uitgever Bethesda al de nodige parels had om op zijn persconferentie te tonen, waaronder het eerdergenoemde nieuwe deel in de Fallout-serie en uiteraard The Elder Scrolls 6.

RAGE 2 verschijnt in de lente van 2019 voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

  1.   
    toqeer's avatar

    Nou ja kijk rage 1 was verhaal niet zo heel interessant.dus ik hoop dat met rage 2 daar verandering in komt? Dus ben benieuwd vond hem best leuk als shooter dan, meer was het ook niet