Banjo-Kazooie is twintig geworden; Rare viert jubileum op allerlei manieren

Het geliefde dierenduo van Banjo de beer en Kazooie de vogel is jarig! De eerste, overigens legendarische platformer verscheen anno 1998 alweer (voor Europa officieel op 17 juli) voor de Nintendo 64, en verantwoordelijke ontwikkelstudio Rare viert dat heugelijke feit op allerlei uiteenlopende manieren. In een uitgebreide blogpost worden tal van feestelijke onthullingen uit de doeken gedaan. Bereid je voor op tal van Banjoo-Kazooie gerelateerde extra’s in én om games…

Gezien Rare momenteel zich nog druk bezighoudt met de verdere ontwikkeling van Sea of Thieves, staat de Bear and Bird figurehead voorop in de celebratie. Voor een schamele 1998 gouden dukaten koop je binnenkort een exclusief boegbeeld (enkel deze maand te verkrijgen) van de iconische Banjo-Kazooie.


Maar daar blijft het niet bij met Sea of Thieves, nog de beer en de vogel. Ook een exclusief shirt zal tijdelijk te pre-orderen zijn vanaf de Sea of Thieves Shop, waarop het tweetal als een muurschildering aanbeden wordt.

Daarnaast zal Rare ook diens band met Totaku versterken. Van de Japanse makelij verscheen al eerder een koddig standbeeldje van de Gold Hoarder uit Sea of Thieves, maar nu zal ook een tien centimeter groot figuurtje van Banjo-Kazooie gemaakt worden. Hoe die oogt is nog onbekend, al schijnt deze weldra uit de doeken gedaan te worden.

Hoogstwaarschijnlijk iets minder betaalbaar, maar desalniettemin wél in hetzelfde straatje, is de aankondiging van een First 4 Figures-samenwerking voor Banjo-Kazooie. Aanstaande vrijdag wordt daar een gedetailleerd standbeeldje middels een Q&A-format getoond, waarvoor al wél een kleine en thematische teaser werd geproduceerd:


Last but not least verklapt Rare ook nog eens dat de aanstaande editie van abonnementendienst Loot Gaming in het thema ‘Teamwork’ zal staan. En ja, ook dat betekent natuurlijk weer meer ode aan Banjo en Kazooie. In het specifiek een exclusief ‘Banjo 20’ nummerbord, natuurlijk evenals om het jubileum te vieren.

Ook wij van GamersNET feliciteren Rare, diens beer en de vogel met een heugelijke verjaring. Ben jij van plan om het twintigjarige bestaan op je eigen manier te vieren, of is het dierenduo inmiddels alweer volledig weggezakt in bijna vergeten, zij het nostalgische, herinneringen?

Meer weten over alle feestelijkheden die Rare op het programma heeft staan? Klik vooral door naar de volledige blogpost van de Britten zelf voor meer informatie en beeldmateriaal van wat komen gaat.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Zet het op Bol neer of hier, en ik koop wat dingen 😉

 2.   
  Tom's avatar

  Wij verkopen jammer genoeg niks, maar mochten er online linkjes zijn geweest, plaatsen wij ze natuurlijk door.

  Tot dusver is het echter vooral pre-order of (nog) niet bestaande producten. Voor het shirt is overigens al wél een linkje naar de officiële shop ingevoerd, dus sla je slag. 😉