RAGE 2-trailer toont nieuwe krachten; verschijnt lente 2019

Een goede aftrap voor de Bethesda E3-persconferentie, nota bene een game die al iets eerder onthuld werd dan verwacht: RAGE 2. Na een pijnlijke sneer van Bethesda-topman Pete Hines richting de lekkage en een live-optreden van Andrew W.K., kregen we dan eindelijk meer harde gameplay-beelden van het sandbox-schietspel.

Aan de hand van een uitbundige en uiteenlopende in-game demonstratie zien we al snel hoe we precies zullen knallen in RAGE 2. Allereerst exploderen de graphics van het spel aardig in je gezicht, natuurlijk courtesy van Avalanche Studios. Aan de andere hand lijkt het daadwerkelijke, regelrechte schietwerk wél weer te doen denken aan onder meer DOOM, ongetwijfeld een invloed van het hier samenwerkende id Software.


In de gameplay trailer zien we meer van de unieke krachten die hoofdpersoon Walker zoal kunnen inhouden. De beste man kan korte afstanden teleporteren, anti-zwaartekrachtgranaten gooien en heeft zelfs een vlijmscherpe en exploderende boemerang om gruwelijke moorden mee te kunnen plegen. Dat alles in een relatief kleurrijk, haast jaren 80-achtig sausje. Felle neonkleuren en gigantische explosies doen het haast denken alsof Walker lekker gaat op wat post-apocalyptische psychedelica.

Naast het optreden, de gameplay-beelden en meer informatie over de context van RAGE 2, werd ook een releaseperiode medegedeeld. Avalanche Studios en id Software beloven RAGE 2 ergens in de lente van 2019 al aan de man te kunnen brengen, uiteraard voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  1.   
    Daniel Z's avatar

    Deze game wordt wel een aardig potje sexy.

  2.   
    mmx's avatar

    Sexy 😮 het word gewoon weer heerlijk onderuit op de bank en maar tekeer gaan Daniel 😆 🙂