Dead or Alive 6 is onthuld met eerste trailer

Uitgever Tecmo Koei bleef Dead or Alive 5 opnieuw en opnieuw uitbrengen. Zo hadden we een Plus-versie voor de PlayStation Vita, een opgepoetste editie in de vorm van Dead or Alive 5: Ultimate en een laatste current gen-exemplaar die als Dead or Alive 5: Last Round de boeken inging. Maar aan alles komt een einde. In december van 2017 stopte zelfs de haast oneindige waterval aan kostuum-DLC. Het is tijd voor iets nieuws en Tecmo Koei voorziet: Dead or Alive 6 is aangekondigd.

IGN heeft de scoop en mocht onderstaande E3-onthullingstrailer als eerste het internet op slingeren.

In de trailer zien we oudgedienden Kasumi, Hayate, Hayabusa, Helena, Jann Lee en Zack, maar blijven volledig nieuwe personages nog uit. Volgens director en producer Yohei Shimbori moet het uiteindelijke rooster – uiteraard – zowel bekende als gloednieuwe gezichten bevatten.

Dead or Alive 6 is gemaakt op een nieuwe engine en moet preciezere en realistischer visuele details bevatten. Zo wil Tecmo Koei zweet, wonden en een drastisch verbeterd lichtvalsysteem implementeren in het vechtspel. Tevens moet de game 4K ondersteunen, maar of dat voor elk platform geldt, is nog de vraag.

De gameplay van de zesde Dead or Alive lijkt sterk op hoe het altijd al is geweest: snelle, eenvoudig uit te voeren combo’s in interactieve arena’s. Wel voegt deel zes een nieuw combo- en speciale aanval-systeem toe om de game toegankelijker te maken voor nieuwkomers. Hiermee zouden newbies met simpele commando’s complexe combo’s op het scherm kunnen toveren en zich ook een vechtersbaas kunnen voelen. Veteranen hoeven zich geen zorgen te maken: zij kunnen hun vaardigheden nog steeds tentoonspreiden door combo’s met de perfecte timing in het gezicht van hun tegenstanders te duwen.

Dead or Alive 6 bevindt zich momenteel nog in een vroeg ontwikkelstadium en wordt dan ook pas begin 2019 verwacht. De vechtgame verschijnt op de PlayStation One, Xbox One en pc. Morgen zal IGN de eerste gameplay mogen onthullen tijdens hun E3 Live-show.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren