Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Shiny – Weet de robot in de game te schitteren? | Indie Spotlight

Soraya is weer aangeschoven voor een nieuwe Indie Spotlight en deze week heeft ze Shiny meegebracht. Is het robotimperium in de game om mee te shinen of kun je het spel beter in-die budgetbak aanschaffen?

Meer Shiny

  1.   
    OnOwned's avatar

    Hij is al een tijdje uit, maar ik vind dat Hollow Knight wel een beetje liefde verdient voor een Indie Spotlight.

  2.   
    mattioza's avatar

    Vraag mij wel af hoe de games geselecteerd worden voor Indie Spotlight. Heb soms beetje het gevoel dat we naar de diepste krochten van de game-industrie gaan. Deze games zijn niet bepaald goede reclame voor indie games. Terwijl er zoveel zijn, dat het wel goed doen, maar onbekend blijven voor het grote publiek.

    OnOwned schreef, "Hij is al een tijdje uit, maar ik vind dat Hollow Knight wel een beetje liefde verdient voor een Indie Spotlight. "

    Zeker weten, van kleine crowdfunding game naar meer dan een half miljoen verkochte exemplaren. En binnenkort release op Nintendo Switch. Zeker een succesverhaal.

  3.   
    Tom's avatar

    Tegelijkertijd behandelen we natuurlijk ook indies buiten Indie Spotlight om. Lang niet alle, natuurlijk, maar het is niet alsof dit ons enige format is om de games aan het licht te brengen.

    In het (recente) verleden spraken we positief over onder meer Stardew Valley, Subnautica, Descenders, Owlboy, GoNNER, Tacoma en nog zo veel meer moois uit de (faux) indie-markt.

    Hollow Knight wil ik ook al langer oppakken, maar momenteel houd ik me nog even druk met Into the Breach.

  4.   
    mattioza's avatar

    Tom schreef, "Tegelijkertijd behandelen we natuurlijk ook indies buiten Indie Spotlight om. Lang niet alle, natuurlijk, maar het is niet alsof dit ons enige format is om de games aan het licht te brengen.
    In het (recente) verleden spraken we positief over onder meer Stardew Valley, Subnautica, Descenders, Owlboy, GoNNER, Tacoma en nog zo veel meer moois uit de (faux) indie-markt.
    "

    Klopt, maar er zijn honderden succesvolle indies en dan worden zulke games uitgekozen. Kan me niet voorstellen dat er mensen in de Benelux zijn, die hierop zitten wachten. En daarna wordt het item terug afgevoerd wegens te weinig kijkers… Deze Brazilianen hebben waarschijnlijk wel hun best gedaan, maar wegens beperkte middelen en/of mogelijkheden hebben ze gewoon geen al te goede game neergezet. Maar dat was ook al duidelijk aan de 51% score op Metacritic en het heel beperkt aantal user reviews op Steam (op anderhalf jaar tijd), denk niet dat Gamersnet dit nog eens moet gaan bevestigen. Het is eigenlijk vrij opvallend dat Soedesco nog voor een PS4 port gezorgd heeft, ze moeten wel heel wanhopig op zoek zijn naar games/projecten. Edit: blijkbaar hebben 1C Company (uitgever Shiny) en Soedesco een samenwerking om enkele van hun games te porten naar consoles.