Nieuwe releasedatum Age of Empires: Definitive Edition bekendgemaakt

Oorspronkelijk zou Age of Empires: Definitive Edition afgelopen oktober verschijnen, maar de ontwikkelaar had iets meer tijd nodig om de game te polijsten en nu is door Microsoft een nieuwe releasedatum bekendgemaakt: 20 februari. De strategiegame uit 1997 is voor 19,99 euro aan te schaffen.

Eind deze maand, vanaf 29 januari, stelt de ontwikkelaar een multiplayer beta open voor meer spelers. In augustus vorig jaar verlengde Microsoft de gesloten beta al en besloot dat de game toch meer ontwikkeltijd nodig had.


De Age of Empires: Definitive Edition is opnieuw opgebouwd en heeft een resolutie van 4K, de originele soundtrack is opnieuw opgenomen met een orkest, samen met tal van andere verbeteringen om de game daadwerkelijk ‘definitive’ te laten voelen. Ook is de game online te spelen via Xbox Live of LAN.

Je kunt je nog voor de beta aanmelden op de website van Age of Empires. Naast deze definitieve versie van de eerste Age of Empires zijn er ook Definitive Editions in de maak van Age of Empires 2 en 3 én er komt natuurlijk een Age of Empires 4 aan en komt uit handen van Relic Entertainment.

Age of Empires: Definitive Edition verschijnt op 20 februari voor pc.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren