De game Paladins krijgt een Battle Royale-modus genaamd Battlegrounds

Het ziet er naar uit dat PlayerUnknown’s Battlegrounds een ware trend heeft gezet, want Battle Royale wordt door steeds meer ontwikkelaars omarmt en in bestaande games gepropt. Na Fortnite krijgt nu ook de hero-shooter Paladins een Battle Royale-modus, met de (tikkeltje schaamteloze) naam Battlegrounds.


Ontwikkelaar Hi-Rez noemt het de eerste “hero shooter battle royale” en krijgt veelal dezelfde regels als grootmeester PUBG. Er wordt 100 man gedropt in een map die steeds kleiner wordt en het is de bedoeling om solo of met je team als laatste over te blijven. De zogenaamde Champions moeten de map doorzoeken voor gear en andere voorwerpen, om je overlevingskans te vergroten.

Het ziet er dus naar uit dat Hi-Rez goed heeft gekeken naar wat PUBG heeft gedaan. Het is de vraag of het in dank wordt afgenomen door ontwikkelaar Bluehole, aangezien de studio ook niet blij was met Fortnite Battle Royale. Paladins: Battlegrounds moet dit jaar verschijnen op PlayStation 4, Xbox One en pc.

  1.   
    JuulsJo's avatar

    😕

  2.   
    Drazo's avatar

    Hi-Rez , the copycat studio. Elke ding dat maar een beetje poplair word kopieren ze zonder schaamte.

  3.   
    Mattiees's avatar

    een kopie van een kopie, best komisch 😛

  4.   
    emilius23's avatar

    Dat het een copycat is van een succesvolle formule, dat hebben we in het verleden ook al vaak gezien. Daardoor ontstaan nieuwe genres en subgenres. Zelf vind ik de battle royale hype wel een beetje overdreven, na een tijdje is het gewoon niet meer speciaal.

  5.   
    mattioza's avatar

    De naam is natuurlijk pijnlijk gekozen, gaan ze zich ook meer miserie mee verkopen, dan dat ze effectief er profijt uithalen.

    Heb zelf nooit Paladins gespeeld, maar heb een gameplay-video gezien van de Battle Royale modus. Het is eigenlijk wel een leuk concept. Je hebt verschillende classes met elk hun speciale vaardigheden (zoals in Paladins/Overwatch), alleen worden ze losgelaten om elkaar uit te moorden op een grote(re) wereld. En in plaats van je wapens en attachments moet zoeken, verzamel je kaarten die voor bepaalde buffs zorgen (denk aan 10% meer schade doen). Zou voor een nog hechtere samenwerking kunnen zorgen, bij PUBG en Fortnite kun je elkaar wel reviven en spullen uitwisselen, maar daar blijft het bij. In deze game zou je de perfecte squad kunnen samenstellen, met de hitters en ondersteunende spelers. Het heeft dus heel erg weinig met PUBG te maken, buiten de naam en de algemene kenmerken van een Battle Royale game. (net zoals bij Fortnite dus…)