Ace Attorney Investigations 2 krijgt smartphone port in Japan

Ace Attorney Investigations 2, de tweede spin-off rond het personage Miles Edgeworth van advocatenreeks Ace Attorney, maakt de overstap naar de smartphones. Sterker nog, deze is inmiddels al verkrijgbaar op iOS en Android. De kanttekening? Dit geldt slechts voor Japan; wij lijken vooralsnog in het stof te moeten bijten.

Dat deden we ook al eerder, aangezien het tweede deel van de spin-off-reeks nooit de landsgrenzen van Japan heeft verlaten. De reden hiervoor lag toen waarschijnlijk bij piraterij. Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth, het eerste deel van de spin-off reeks, verscheen destijds namelijk wel in veel andere Europese landen, maar sloeg Nederland over vanwege het enorme probleem dat de Nintendo DS ondervond met de illegale verspreiding van games.

De aankondiging dat Ace Attorney: Investigations 2 op de smartphones verschijnt, komt niet uit de lucht vallen. Vrijwel alle Ace Attorney-spellen zijn inmiddels in de Google Play Store en iTunes te vinden. De eerste Investigations verscheen daar bijvoorbeeld op 8 december dit jaar. Of wij de game ooit nog gaan krijgen, is helaas nog onduidelijk.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    WesterW's avatar

    Fijn dat ook de spin-offs nog op het vizier staan bij Capcom, maar wat zou het toch fijn zijn als het bedrijf ook besluit deze game een keer naar het Westen te brengen. Een bundeltje met deel 1 voor de Nintendo 3DS wellicht?

  2.   
    Tom's avatar

    Vraag me vooral af hoe dit nog niet eerder een idee is geweest. Ace Attorney lijkt me ontzettend gemakkelijk naar smartphones te porten. Gooi een zacht prijsje ertegenaan, houdt microtransacties buiten de deur en je kunt lekker onderweg genieten van een advocatenavontuur. Lijkt mij prima om vaker te doen voor Capcom.

  3.   
    WesterW's avatar

    Dat heeft Capcom ook al eerder gedaan, Tom. Vrijwel alle Ace Attorney’s zijn inmiddels te vinden op iOS en Android. Tot voor kort behoorden alleen de spin-offs (en de nieuwste delen) niet tot de games die ook naar de smartphones werden geport.

  4.   
    Tom's avatar

    Consider me ignorant. Na jarenlang op een Windows Phone gezeten te hebben, ga ik er voortaan gewoon van uit dat álle apps niet bestaat, until proven otherwise.