Portal krijgt spin-off onder de noemer Bridge Constructor: Portal

De alom geprezen franchise Portal keert terug; niet als een vervolg op Portal 2, maar in de vorm van een spin-off van Bridge Constructor. In Bridge Constructor: Portal zul je middels de welbekende portalen bruggen moeten bouwen om (onder andere) de Aperture Science-vrachtwagens veilig aan de overkant te krijgen.

Het spel is een collaboratie tussen Bridge Constructor-ontwikkelaar ClockStone Software en ontwikkelaar en uitgever Valve, waarbij dus de twee games worden samengevoegd om een unieke ervaring te bieden. GLaDOS zal je bijstaan om waarschijnlijk gewoon loze uitspraken te doen.

In it, you’ll solve puzzles that involve trucks crossing abyssal chasms, but unlike in other bridge building games like the recently popular Poly Bridge, you’ll be able to use portal technology.
Het gebeurt niet vaak dat Valve licenties uitleent om games van te fabriceren, dus we mogen dit als uniek beschouwen. Bekijk hieronder de aankondigingstrailer.

Bridge Constructor: Portal verschijnt op 20 december voor Pc, Mac, Linux en mobile. Begin 2018 moet de game uitkomen voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

  1.   
    emilius23's avatar

    Dit lijkt mij meer een bridge-constructor game met een portal licentie dan een volwaardig deel in de portal reeks.
    Ik denk ook dat Valve niet echt meer games gaat maken. Ze gaan volledig voor Steam (wat financieel goed lukt) en dat is hun eigen goed recht.