Gratis updates voor Splatoon 2 brengen nieuwe maps, modus, wapens en kapsels

Het al aardig populaire Splatoon 2 krijgt heeft een tweetal ferme updates voor de boeg! Vandaag onthulde Nintendo dat er tal van nieuwigheden onderweg zijn naar het prominentste schietspel op de Switch. Daaronder vallen naast nieuwe wapens en kapsels ook volledig nieuwe (Salmon Run) levels en zelfs een kersverse spelmodus.


De eerste van deze gratis updates zal vanaf vrijdag 24 november bij de game gevoegd worden. Aan de hand van die patch zal de eerste nieuwe vechtarena, het commerciële Makomart, geïntroduceerd worden. In de daaropvolgende weken komen daar ook Shellendorf Institute, Walleye Warehouse en Arowana Mall bij.

Direct toegankelijk wordt wel het nieuwe Salmon Run speelveld. Het industrieel ogende Salmonid Smokeyard bestaat uit twee hoge platformen, waarbij een ventilator (wederom) de snelste manier naar boven blijkt te zijn.

Bijgevoegd bij de nieuwe levels komen ook circa 140 nieuwe stukjes ‘gear’ om je personage mee uit te dossen. In die modetsunami vinden we motorcrossmaskers, nieuwe kapsel, maar ook de terugkeer van kleding uit het eerste Splatoon.

De ietwat omstreden functionaliteit van amiibo krijgt ook een nieuwe toevoeging. Deze stelden spelers voorheen in staat om unieke uitrusting te krijgen en foto’s te maken, maar daar komen nu ook nieuwe filters en deelmogelijkheden bij. Zo kun je een foto met het amiibo-personage volledig ‘Instagrammen’ met kekke nieuwe kleuren, om deze vervolgens te verspreiden op bepaalde locaties in de kliederarena’s.

Daarnaast wordt ook het verwisselen van uitrusting makkelijker gemaakt. Vanaf 24 november hoef je daarvoor niet meer uit en in lobby’s te duiken, maar kan deze gewisseld worden zónder de flow van je gevechten te beperken.


Later volgt nog een tweede gratis update, ergens ten midden van december. Daarmee doet de nieuwe spelmodi ‘Clam Blitz’ een eerste intrede. Spelers vergaren hierbij een aantal schelpen uit het speelveld, die vervolgens als een soort sliert achter de persoon aanzweven. Door er genoeg te verzamelen kun je niet alleen krachtiger worden (om zo andermans schelpen te stelen), maar uiteindelijk ook de pot winnen. Het team dat als eerste honderd van deze Clams verzameld, wint de ronde.

Meer weten over alle nieuwigheden die binnenkort richting Splatoon 2 komen? Druk dan vooral door naar Nintendo’s uitgebreide blogpost over de ‘Huge Holidays Update’…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren