Hidden Agenda’s PlayLink-functie geeft jou en je vrienden de keuze over leven en dood

Tijdens de E3 kondigde Sony al PlayLink aan, een app die je smartphone omtovert in een controller voor de PlayStation 4. Destijds werden enkel wat feesttitels aangekondigd die gebruik maken van deze functionaliteit, maar daar blijft het niet bij. Ook Supermassive Games, ontwikkelaar van het goed ontvangen Until Dawn, liet eerder al weten dat we PlayLink kunnen verwachten in hun nieuwe titel Hidden Agenda. Middels onderstaande developer update leren we nog meer over hoe PlayLink gebruikt wordt in de game.

In de game zul je op zoek moeten gaan naar de mysterieuze moordenaar de ‘Trapper’. Dit kun je echter met vijf vrienden op de bank ervaren, ieder gewapend met zijn of haar smartphone. De keuzes die je maakt zijn afhankelijk van waar jij en je buddies voor stemmen. Kies je ervoor om iemand neer te schieten? Of laat je die kogel mooi in je pistool zitten? Elke keuze moet leiden tot een ander verhaal.

Interessant genoeg zal Hidden Agenda ook een competitieve modus bevatten, waarin één speler een geheel eigen doel nastreeft. Deze mol dient dit in het geniep zijn missie te voltooien, de andere spelers proberen hem te ontmaskeren. Omdat de verborgen agenda’s divers zijn, moet zo deze modus interessant blijven.

Hidden Agenda moet 22 november op de PlayStation 4 verschijnen.

 1.   
  Mark89NL's avatar

  Werd dit eigenlijk een VR game of niet.

 2.   
  Pim Huberts's avatar

  @mark geen idee weet alleen dat het geen game is waar je VR voor MOET hebben…

 3.   
  Mark89NL's avatar

  Zit er over te denken gezien horror mijn ding is maar houhet in de gaten.

 4.   
  WesterW's avatar

  Mark89NL schreef, "Werd dit eigenlijk een VR game of niet."

  Hidden Agenda is geen VR-titel, maar wellicht (?) wordt er, net als met Until Dawn: Rush of Blood destijds, wel een soort VR spin-off uitgebracht. Die kans schat ik zelf echter miniem in.

 5.   
  Mark89NL's avatar

  Prima Wester dan wordt het een buy waarschijnlijk.

 6.   
  Leon 2.0's avatar

  Waar de verwarring wellicht vandaan komt, is het feit dat ontwikkelaar Supermassive momenteel ook nog bezig is met The Inpatient. Dat is dan wel weer een VR-game. 🙂