L.A. Noire naar nieuwe consoles, waaronder Switch; 7 cases ook in VR

Vers van de jazz-geïnduceerde pers: Rockstars bejubelde L.A. Noire krijgt dan toch een re-release. Vanaf 14 november aanstaande zal de culthit uit 2011 opnieuw uitgegeven worden voor een handvol nieuwe platformen.


Naast de enigszins te verwachten ports richting de PlayStation 4 en Xbox One (inclusief 4K-versies op PlayStation 4 Pro en Xbox One X), komt het bruisende politiespel ook naar de Nintendo Switch. Daarmee wordt het voor het eerst mogelijk om de intrigerende jaren-50 open wereld ook onderweg te beleven. Wij hopen vooral op een functie om bewijsmateriaal te experimenteren aan de hand van de bewegingsbesturing in de Joy-Con controllers, die ook zeker in the works lijkt bij Rockstar:
L.A. Noire for the Nintendo Switch features the complete original game and all additional downloadable content, with specific enhancements including a Joy-Con mode with gyroscopic, gesture-based controls, HD rumble and new wide and over-the-shoulder camera angles, plus contextual touch screen controls for portable detective work.
Voor hen die nóg dieper in L.A. Noire willen duiken, verschijnt ook een interessante nieuwe mogelijkheid om het spel te ervaren. Middels een vernieuwde pc-versie worden maar liefst zeven Cases uit de game ook speelbaar in niets minder dan virtual reality. Gamers die beschikken over een high-end set-up met de HTC Vive headset, kunnen een deel van de game op volledig nieuwe speelwijze ervaren.

De VR-ervaring van L.A. Noire zal door het leven gaan als ‘L.A. Noire: The VR Case Files’ en moet gelijktijdig verschijnen met de nieuwe ports op 14 november.

In de aanloop naar de idem van november wil Rockstar stukje bij beetje meer bekend maken over de vernieuwde versies. De komende tijd zal meer informatie gecommuniceerd worden via de officiële L.A. Noire website.

 1.   
  GamingTime's avatar

  Sick!! 😀 Er was al een keer een gerucht rond gegaan en nu hebben ze het gedaan! Tof dat Rockstar de Switch probeert te supporten. Ook vet dat de Switch versie HD-Rumble en Joy-Con mode with gyroscopic, gesture-based controls bevat.

 2.   
  FCBaselFan's avatar

  Deze ga ik in ieder geval kopen. Heb hem al paar keer op PS3 gespeeld dus moet ik wel toevoegen aan PS4 collectie.

 3.   
  Tom's avatar

  Mijn disc op Xbox 360 was destijds beschadigd, wat mijn hele gameplay naar de filistijnen heeft geholpen. Dit zou eigenlijk het perfecte moment zijn om het alsnog weer op te pakken en eindelijk eens dat hele mysterie (zelf) op te lossen…

 4.   
  sliderguy's avatar

  wordt zeker toegevoegd aan mijn switch collectie

 5.   
  Ralph P Scene's avatar

  Heb een paar keer op me ps3 gespeeld daarna niet meer aangeraakt dus dit komt mooi uit weer opnieuw oppakken

 6.   
  XLGAMER's avatar

  een keer ooit een missie gedaan daarna nooit meer verder gespeelt haha

 7.   
  JustB's avatar

  Heel vet nieuws! Genoten van deze game destijds 😀