Betalende subscribers Final Fantasy XIV op recordhoogte sinds release Stormblood

Het eerste kwartaal van het fiscale jaar van 2018 is voorbij en Square Enix heeft zijn laatste financiële resultaten gedeeld, waarbij het bedrijf onder andere stilstond bij de spectaculaire resultaten van de MMORPG Final Fantasy XIV. Met de release van Stormblood, de meest recente expansion van de game, heeft de veertiende Final Fantasy zelfs een eigen record gevestigd. Nog nooit waren er zoveel maandelijks betalende spelers, zo blijkt uit de woorden van Yosuke Matsuda, CEO van Square Enix. Hoeveel het er zijn, dat werd niet gemeld.

Sales of the expansion pack have been brisk, and our paying subscriber numbers are at a record high. We expect the expansion pack to make a sustained earning contribution going forward.
Het meest recente getal dat aan Final Fantasy XIV wordt gekoppeld is 9,3 miljard yen aan verkopen, oftewel een slordige 71,6 miljoen euro. Flinke opbrengsten dus.

De hoop is dat ook de release van Dragon Quest X op de PlayStation 4 en Nintendo Switch, vooral met de release van een uitbreiding van die game die binnen een half jaar zal moeten verschijnen, soortgelijke resultaten kan behalen. Dragon Quest X is vooralsnog niet in het Westen verschenen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren