Muziek van Xenoblade Chronicles 2 is af; grootste productie van componist tot dusver

Xenoblade Chronicles 2 componist Yasunori Mitsuda, die faam heeft vergaard door zijn werk aan de bejubelde soundtracks van Chrono Trigger en Xenogears, heeft aangegeven dat de muziekproductie van de tweede Xenoblade Chronicles af is gemaakt. Dit meldde hij in een bericht op Twitter, hieronder in vertaalde vorm.

We hebben de muziekproductie van Xenoblade Chronicles 2 vandaag zonder problemen voltooid. Dankzij de samenwerking met diverse musici en staff konden we tot het allerlaatste moment alles geven wat we hadden. Heel erg bedankt.
Eerder deze maand gaf Mitsuda aan dat de muziekproductie van Xenoblade Chronicles 2 het grootste project is waar hij ooit aan heeft gewerkt. Zo zijn er meer dan 300 musici bij betrokken geweest en is Mitsuda naar eigen zeggen door zo’n 20.000 pagina’s aan bladmuziek gegaan.

Eind dit jaar moet de JRPG verschijnen op de Nintendo Switch. Benieuwd geworden naar de muziek? Enkele van de nummers van het spel zijn al vrijgegeven en onder andere op YouTube te beluisteren.

  1.   
    JaslanNL's avatar

    Hier heb ik wel oren naar! De games liggen niet in mijn favo genre, maar de muziek van deze man is wel magnifiek.