Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Splatoon 2 | Video Review

Naast onze eSports-studio in Splatoon 2-stijl te bombarderen, (verf)rollen we natuurlijk uit met een uitgebreide inktpressie van Nintendo’s nieuwe shooter.

Wat is er verfnieuwd in dit tweede deel en waarom is Splatoon 2 wellicht de nieuwe system seller voor de Switch? Peter en Tom bespreken het in deze spetterende video review…

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Dat van die chataudio dat wist ik niet. en nu ik dat zo hoor heb ik dus ook wel een echte WTF momentje..

  Dat is toch wel appart te noemen idd. maar wellicht dat ze dat met een update kunnen fiksen als het [zoals hier ook al besproken werd] mogelijk is om een HD met mic in de console/handheld te prikken is

 2.   
  Tom's avatar

  Een alternatief zou uiteraard een microfoon in het tablet zelf zijn, maar volgens mij is ook die niet aanwezig (of in ieder geval nog niet ingezet).

  Opvallend is natuurlijk ook dat ook de Joy-Cons en de officiële Pro Controller géén 3.5 mm audiojacks hebben. Wat dat betreft lijkt de Switch nergens echt gebouwd op online communicatie, wat nu met Splatoon toch best wel een zure nasmaak kan zijn.

  Desalniettemin kan Nintendo altijd nog uitrollen met een draadloze, officiële headset. En mochten ze zelfs dat vertikken; dan blijft Splatoon 2 nog steeds een ontzettend vermakelijk spel.

 3.   
  Dark_Deamon_NL's avatar

  wat ook vervelend is aan de voice chat functie is dat het niet in regular battles werkt.. ik ben er achter gekomen dat je hier alleen gebruik van kunt maken in private battles wat het nog eens extra zuur maakt want dat werkt dus alleen als je 8 vrienden hebt die een switch hebben en splatoon 2 anders heb je niets aan de voice chat

 4.   
  Tom's avatar

  Inderdaad is dat ook wat scheef. Al helemaal met het oog op de ‘profgevechten’, die een soort competitieve modus voor moeten stellen. Daarin zou communicatie zo maar de doorslag kunnen geven, maar moet je het enkel doen met de kreten ‘cool’ en ‘hierheen’.

 5.   
  Puddingboom's avatar

  Nette review.
  Ik zit ook flink te twijfelen om een switch binnen te halen. Kan hem overkopen van een collega voor +-375 inclusief zelda/mario kart.

  Ik snap er alleen geen reet van waarom ze geen local co op modus erin hebben gezet 🙁

 6.   
  Tom's avatar

  Salmon Run (de dedicated co-op modus) is wel beschikbaar op een lokaal netwerk, zij het dan wel dat daar meerdere Switches voor nodig zijn. Een splitscreen samenspel lijkt me gewoon iets te zwaar voor het hele systeem, gezien het er sowieso al aardig netjes uitziet.

  De Switch is en blijft een tablet met een NVIDIA Tegra X1; dat ze dit eruit kunnen halen, is ergens ook al erg knap.