League Battles, DLC, amiibo-functionaliteit en app aangekondigd voor Splatoon 2

De Nintendo Direct over Splatoon 2 is voorbij en tijdens deze stream zijn enkele nieuwe features aangekondigd voor de game. Zo komen er League Battles, waarin je het in een twee uur lange sessie samen met je vrienden de strijd aangaat in een 4v4-gevecht.

Ook is aangekondigd dat Splatoon 2 wordt aangevuld met een app: SplatNet 2. Dit is een onderdeel van de app Nintendo Switch Online, die onder andere verantwoordelijk is voor de omstreden voice-chat van de Switch. In SplatNet 2 kun je wedstrijdschema’s voor de Ranked Mode vinden, maar ook statistieken en uitgebreide verslagen van je laatste vijftig potjes. Door die te bestuderen, kun je je spel verbeteren.

Daarnaast biedt SplatNet 2 uitdagingen wat betreft je totale inktverspreiding: de hoeveelheid terrein die je met inkt bedekt, wordt vergeleken met plekken uit de echte wereld. Tijdens de Nintendo Direct was bijvoorbeeld zichtbaar hoeveel inkt je moet verspreiden om de Piramide van Giza volledig te bedekken. Ten slotte kun je via de app andere spelers uitnodigen voor privégevechten.

Ook amiibo’s maken uiteraard hun opwachting in Splatoon 2 en wel op een erg interessante manier. Je kunt ze namelijk gebruiken om allerlei instellingen op te slaan, zoals de besturing voor zowel handheld- als tv-modus (die apart in te stellen zijn) en de uitrusting van je Inkling. Er verschijnen nieuwe amiibo-figuurtjes voor Splatoon 2, maar ook de amiibo’s voor het oorspronkelijke Splatoon werken met de game. Het is niet bekend of ook die gebruik kunnen maken van de opslagfunctionaliteit.

En natuurlijk heeft Nintendo sinds de Expansion Pass voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild en het DLC-programma voor ARMS het DLC-virus te pakken. Ook Splatoon 2 wordt dan ook voorzien van extra content na de launch op 21 juli. Denk hierbij aan nieuwe wapens, uitrusting en gevechtarena’s. De nieuwe content zal verspreid worden over ongeveer een jaar tijd.

Check de Nintendo Direct voor álle informatie die voorbijkwam tijdens de presentatie. Splatoon 2 verschijnt op 21 juli exclusief voor de Nintendo Switch.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren