BioWare ontkent cancellen Mass Effect: Andromeda DLC

Nadat Mass Effect: Andromeda niet het succes werd waar EA op hoopte, besloot de uitgever om de serie in de ijskast te zetten. Vervolgens ging het hardnekkige gerucht dat BioWare ook de reeds gestarte ontwikkeling van DLC had stopgezet. EA en BioWare ontkennen dat echter.

De geruchtenmolen begon te spinnen nadat een studio genaamd ‘Sinclair Networks’ in een inmiddels verwijderd Facebook-bericht aangaf dat het ooit werkte aan Andromeda DLC met BioWare. Die ontwikkeling is volgens Sinclair Networks echter stopgezet nadat EA besloot om Mass Effect in de ijskast te zetten. De uitgever wilde geen resources meer verspillen aan Andromeda en zich in plaats daarvan volledig focussen op Anthem.

EA ontkent deze stelling. Volgens de studio is er nooit gewerkt aan singleplayer DLC, en al helemaal niet met Sinclair Networks:

We have never worked with Sinclair Networks and they had nothing to do with the development of Mass Effect: Andromeda.
Producer Fernando Melo ondersteunde dit bericht via Twitter door aan te geven dat “BioWare geen nepbedrijven inhuurt”. Zijn collega Mike Gamble stelde daarop dat hij “nog nooit [heeft] gehoord van Sinclair Networks. Ooit.”

Of er ooit gewerkt werd aan singleplayer DLC voor Mass Effect: Andromeda, blijft dus onduidelijk. Eén ding is echter zeker: het avontuur van Ryder zal niet snel nog een vervolg krijgen. EA heeft namelijk bevestigd dat er geen singleplayer DLC zal verschijnen voor Mass Effect: Andromeda.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren