Atari’s ‘nieuwe’ console is een Atari 2600 en Sega Genesis console en handheld

Eerder deze maand dook al een teaser op dat Atari aan een nieuwe console werkt en vandaag heeft het bedrijf onthuld waar we later dit jaar mee aan de slag mogen. Het zijn twee consoles in diverse versies, te weten een Atari 2600 omgedoopt tot de Atari Flashback 8 Gold en Atari Flashback 8 Classic Game Console, en de Sega Genesis omgedoopt tot Sega Genesis Flashback en Sega Genesis Flashback Classic Game Console, en twee handhelds die bij de consoles horen: Atari Flashback Portable Game Player en de Sega Ultimate Portable Game Player.

De apparaten worden geleverd met HD-versies van games. De Atari Flashback 8 Gold bevat 120 built-in games als Pitfall!, Space Invaders, Kaboom!, River Raid, Centipede en Millipede en twee 2.4GHz draadloze controllers, gestileerd als de originele Atari 2600-controllers. Verder heeft de console twee legacy controller ports voor optionele bedrade joysticks of paddles, een 720p HDMI output, scan line filtering en de mogelijkheid elke game te pauzeren, saven en rewinden. Een goedkopere versie genaamd Atari Flashback 8 Classic Game Console is ook mogelijk die met 105 games wordt geleverd en verder hetzelfde bevat.

Bovendien kun je ook de Atari Flashback Portable Game Player aanschaffen die 70 built-in games bevat, waaronder Pac-Man, Dig Dug, Pitfall! en Frogger. Je kunt daarnaast games toevoegen met een SD-kaart. Het apparaat heeft een ingebouwde oplaadbare batterij en dient als handheld met een 2.8 inch beeldscherm, die ook met een kabel op je tv aangesloten kan worden.

De Sega Genesis Flashback heeft een nieuw design dat trouw blijft aan de originele Sega Genesis en komt met 85 built-in games, zoals Sonic, Mortal Kombat, Phantasy Star en Shining Force. Maar de console heeft ook een geïntegreerde cartridge port waar bijna alle originele Sega Genesis en Sega Mega Drive cartridges in passen. Dus mocht je die van vroeger nog hebben, kun je ze altijd proberen! Het pakket levert tevens twee 2.4GHz draadloze controllers, gestileerd als de originele Sega Genesis-controllers, alsook twee legacy controller ports voor bedrade gamepads, een 720p HDMI output, scan line filtering en de mogelijkheid elke game te pauzeren, saven en rewinden. De Sega Genesis Classic Game Console is de goedkopere versie en wordt geleverd met 81 games en twee bedrade controllers.

Tot slot kun je de Sega Genesis Ultimate Portable Game Player aanschaffen die 85 built-in 16-bit Sega Genesis en Sega Mega Drive games biedt, waaronder Pac-Panic en Splatterhouse 2. Ook met deze handheld kun je middels een SD-kaart meer games spelen en is er een save-functie beschikbaar voor de Phantasy Star-games. Het apparaat heeft een ingebouwde oplaadbare batterij met een scherm van 2.8 inch en kan zowel als handheld als op de tv gebruikt worden.

Check hieronder de afbeeldingen van de verschillende apparaten en games.

[SCREENSHOTS]

 1.   
  Kroelbeertje's avatar

  Mweh

 2.   
  tranceguy's avatar

  Da valttoch wel wat tegen want weet niet of men hier echtop aan het wachten is… Misschien had ik stiekem toch iets teveel gehoopt op een Januar 2 ofzo…
  En dan die Megadrive/Genesis… Dat toch wel wat vreemd eigenlijk…

  Die handheld is dan toch meteen het enige interessante. Want hoe gaat die eruit zien, kosten, specs enz enz…

 3.   
  mattioza's avatar

  Tja beetje jammer, maar ligt in de lijn van de verwachtingen. Het hoogtepunt van Atari is al een tijdje gepasseerd, en zo acteren ze ook al 20 jaar.

 4.   
  Papachico's avatar

  Is dit de generatie waar we van next gen consoles naar de oertijd consoles gaan? Kijk, die NES en SNES vind ik wel leuk maar ik hoef niet nog verder terug de tijd in te gaan om Space Invaders of Centipede te willen spelen 😆