In-engine gameplay demo van Beyond Good & Evil 2 door Michel Ancel getoond

Op de E3 kregen we tijdens de persconferentie van Ubisoft alleen een CGI-trailer van Beyond Good & Evil 2 te zien, die er niet alleen sfeervol uitzag, maar ook een totaal ander beeld schetste van wat de game eerst zou worden. Michel Ancel heeft de afgelopen jaren met zijn team van Ubisoft Montpellier vooral aan de engine gewerkt en de game zou nu pas op day zero van ontwikkeling zitten, maar Ancel toont nu wel een in-engine gameplay demo.

Onderstaande video start met het Mothership in Beyond Good & Evil 2, waar de beste man uitleg over geeft. Het is de ‘woning’ voor jou en je crew, waar tevens een kleine ruimteschip in verborgen zit. Bovendien kun je met jouw eigen gemaakte personage rondvliegen door middel van een jetpack op je rug.

Het is verder mogelijk andere schepen te onderzoeken, interactie te zoeken met andere levende wezens in de wereld en nog veel meer activiteiten. Ancel laat zien hoe groot Beyond & Good & Evil 2 moet gaan worden. Je ziet hoe groot de schepen zijn in vergelijking met de stad Ganesha, die op het aardoppervlak nog met onderontwikkelde textures floreert. Hoe groots het spel ook is, je hebt ook de mogelijkheid kleinere gebieden in te trekken en die te ontdekken.

Bekijk vooral de video voor een eerste blik op de game. Beyond Good & Evil 2 staat via het Space Monkey Program gepland voor een release op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Er gaan geruchten dat ook een Nintendo Switch-versie in ontwikkeling is.

 1.   
  Daniel Z's avatar

  Met dank aan BearsRidingTanks voor het aanleveren van de video.

 2.   
  Thijs.'s avatar

  Ik heb nog nooit het 1ste deel gespeeld dus ik had even een filmpje op gezocht maar ik zie totaal geen gelijkenis tussen 1 & 2. Het kan aan mij liggen though

 3.   
  3333/3333's avatar

  Dit is niet waar ik 14 jaar op heb zitten wachten en dan ook nog een prequel, zo jammer.