Bekijk hier de Pokémon Direct uitzending terug


Zoals aangekondigd heeft Nintendo vandaag ‘groot nieuws’ onthuld omtrent de Pokémon-franchise. Middels een eigen Nintendo Direct livestream (van acht minuten lang) maakte de Japanse game-gigant bekend drie nieuwe titels uit te brengen…

Onderstaande embedded YouTube-video brengt je (na even te zoeken) vanzelf naar de volledige uitzending van Nintendo:


Nintendo trapte af met Pokkén Tournament DX voor de Nintendo Switch, natuurlijk een uitgebreide port van de Wii U exclusieve titel Pokkén Tournament. Ditmaal zijn er echter meer online functies aanwezig én introduceert het spel vier nieuwe Pokémon om mee te knokken.

Ook de mobiele versies van de Pokémon-familie bleven niet ondervertegenwoordigd. Het vorig jaar op de Nintendo 3DS verschenen Pokémon Sun & Moon krijgt namelijk iets grotere opvolgers in de vorm van Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon. Ook hier wordt ruimte gemaakt voor meer ongeziene Pokémon en de mogelijkheid om je spelpersonage meer naar je eigen hand te zetten.

Daarnaast komen ook de blast from the past Pokémon-games terug in het zoeklicht. Pokémon Gold & Silver zullen naar de Nintendo 3DS Virtual Console geport worden, alwaar ze ook kunnen rekenen op ondersteuning voor de Pokémon Bank. Zodoende wordt het makkelijker om je ‘oude’ Pokémon over te zetten naar de nieuwere (3DS-)titels uit de franchise.

Helaas bleef het tijdens de uitzending verder stil over een compleet nieuwe game voor Nintendo Switch, of de beruchte Legendary’s in Pokémon GO.

  1.   
    Pim Huberts's avatar

    Helaas ben ik dan werken maar ga in de pauze zeker even kijken wat het ‘grote’ Pokémon nieuws is!