Square Enix breekt met ontwikkelaar van Final Fantasy 7 Remake

Twee jaar geleden in Los Angeles werden alle gebeden gehoord, want ineens werd tijdens de E3 een remake van Final Fantasy 7 aangekondigd. Sinds dat moment zijn er maar weinig aanwijzingen geweest wanneer de game uit moet komen en wat we precies van deze remake mogen verwachten. Square heeft echter een opvallende stap gemaakt, want de samenwerking met de huidige ontwikkelaar is stopgezet. Square Enix neemt nu zelf de honours waar om een waardige remake te maken van misschien wel een van de beste games ooit.

CyberConnect2, de studio die door Square Enix aan de kant is gezet, is vooral bekend van de Naruto-videogames. Het is tot op heden onduidelijk waarom de ontwikkelaar van het project is gehaald. In een livestream meldde Naoki Hamaguchi van Square Enix het volgende:

I’ve taken over the development side of the Final Fantasy 7 Remake. Up until now, development has progressed by receiving external collaboration, but from here on out, with production and quality in mind, we’re shifting to our in-house organization. This company decision was made wanting to control quality as well as keeping the schedule stable.
We kunnen ons voorstellen dat een wisseling van de wacht ook een negatief effect kan hebben op de verwachte releasedatum van Final Fantasy 7 Remake. Die ligt volgens Square Enix niet in de nabije toekomst, dus voorlopig wordt ons geduld nog op de proef gesteld.

 1.   
  Noice!'s avatar

  Hindsight is altijd 20/20. Het jaar wanneer deze game uitkomt toevallig ook.

 2.   
  Papachico's avatar

  “Square Enix neemt nu zelf de honours waar om een waardige remake te maken van misschien wel een van de beste games ooit.”

  Hoewel zij het script hebben en t om een remake gaat moet dit wel goedkomen tog? Verder heb ik weinig vertrouwen in SE.

 3.   
  Heccer's avatar

  Ben geen fan van, maar dit moet gewoon goed PUNT