Mass Effect: Andromeda 2 onwaarschijnlijk; serie voorlopig in de ijskast

Volgens de geruchtenmolen is de Mass Effect-serie voorlopig in de ijskast gezet door uitgever Electronic Arts. Formeel is het nog niet, maar betrouwbare bronnen melden dat de tegenvallende recensies en verkoopcijfers van Mass Effect: Andromeda aanleiding zijn geweest om de serie een tijdje met rust te laten. Zeker in vergelijking met Mass Effect 3, de afsluiter van de vorige trilogie, viel Andromeda voor EA behoorlijk tegen.

Ontwikkelstudio BioWare Montreal gaat volgens dezelfde berichten dienen als een ondersteunend team voor andere BioWare-projecten. Momenteel helpt de studio in Montreal mee met de ontwikkeling van een nieuwe franchise, die we momenteel alleen met de codenaam ‘Dylan’ kennen. Deze nieuwe franchise moet ergens in 2019 verschijnen en zal dan uiteraard een andere naam krijgen dan de werktitel Dylan.

BioWare Montreal is overigens al flink gekrompen sinds de oprichting in 2009. Momenteel werkt een groot aantal medewerkers van de studio voor EA Motive om iets moois te maken van Star Wars: Battlefront II.

Electronic Arts heeft nog niets bevestigd omtrent de toekomst van Mass Effect, maar het heeft er alle schijn van dat we voorlopig geen nieuwe Mass Effect zullen zien.

 1.   
  Jerry97's avatar

  Als ik heel eerlijk ben dan vond ik Mass effect: Andromeda een hele goeie game. Maar ik heb dan ook de trilogy niet gespeeld.

 2.   
  BearsRidingTanks's avatar

  ”Jerry97″ schreef, "Als ik heel eerlijk ben dan vond ik Mass effect: Andromeda een hele goeie game. Maar ik heb dan ook de trilogy niet gespeeld."

  Mass effect: Andromeda was idd een prima spel. Probleem is dat het bijna op alle fronten een paar stappen terug was en dat heeft ze de nek om gedraaid.

 3.   
  Neolite's avatar

  Bewust een team samenstellen om een zo groot mogelijke diversiteit te hebben. Een mannenhater en een blankenhater in een leidinggevende rol of belangrijke rol plaatsten en vervolgens elke mogelijke groep en cultuur in het spel willen hebben. Vrouwen bewust lelijker maken dan de modellen die hiervoor gebruikt zijn om te voorkomen dat ze geobjectiveerd zouden worden. Het was een groot politiek correct feestje dat een fantastische gameserie de nek heeft omgedraaid. Laat deze mensen alsjeblieft nooit meer een game weer maken.

 4.   
  Downzilla's avatar

  Ik zou mijn verbazing willen uitbeelden maar daar ben ik net zo capabel in als de karakters in het spel.

 5.   
  Drazo's avatar

  Neolite schreef, "Bewust een team samenstellen om een zo groot mogelijke diversiteit te hebben. Een mannenhater en een blankenhater in een leidinggevende rol of belangrijke rol plaatsten en vervolgens elke mogelijke groep en cultuur in het spel willen hebben. Vrouwen bewust lelijker maken dan de modellen die hiervoor gebruikt zijn om te voorkomen dat ze geobjectiveerd zouden worden. Het was een groot politiek correct feestje dat een fantastische gameserie de nek heeft omgedraaid. Laat deze mensen alsjeblieft nooit meer een game weer maken. "

  Komt ook omdat de Bioware devs die het origineel hebben gemaakt al na deel 3 weg zijn gegaan.

 6.   
  Neolite's avatar

  🙄 Die zitten of bij Bioware Edmonton of zijn inderdaad weggegaan. Bioware Montreal was überhaupt niet de studio die de vorige 3 delen gemaakt heeft.

 7.   
  Drazo's avatar

  Neolite schreef, " 🙄 Die zitten of bij Bioware Edmonton of zijn inderdaad weggegaan. Bioware Montreal was überhaupt niet de studio die de vorige 3 delen gemaakt heeft."

  Heel jammer. Ik was een enorme fan van de eerste 3 delen. Je zag al bij deel 3 dat het al een stapje terug was. EA zette Bioware onder druk om het snel te releasen. Nadat Bioware was opgekocht door EA was het vroeg of laat einde verhaal voor de studio.

 8.   
  Beukaapje's avatar

  Hoofdzakelijk lijkt mij het probleem met deze game dat het oogt alsof onervaren mensen aan de game hebben gewerkt, ziet er gewoon niet fraai uit. Als ik 30+ uren naar een character moet staren dan mag die op z’n minst wel een fraai koppie hebben. Spelen met een gezicht als die van deadpool is niet bepaald leuk.
  Tevens is denk het het voornaamste probleem dat iedere game waar de titel EA op komt te staan vroeg of laat complet de grond in gaat. Bijna alle games die vanuit EA worden gereleased zijn flut, zitten vol bugs en worden veel te vroeg (voor teveel geld) uitgegeven.

 9.   
  Neolite's avatar

  Beukaapje schreef, "Hoofdzakelijk lijkt mij het probleem met deze game dat het oogt alsof onervaren mensen aan de game hebben gewerkt, ziet er gewoon niet fraai uit."

  Klopt, voor Bioware Montreal was dit de eerste titel die ze zelf ontwikkeld hebben. Het borduurde voort op een bestaande franchise maar is wel echt een Bioware Montreal game.

  Beukaapje schreef, "Als ik 30+ uren naar een character moet staren dan mag die op z’n minst wel een fraai koppie hebben. Spelen met een gezicht als die van deadpool is niet bepaald leuk."

  Dit komt omdat ze bewust de keuze gemaakt hebben om vrouwelijke personages lelijker te maken als de modellen die ze hier voor gebruikt hebben. Het was de bedoeling dat een situatie als met de vorige trilogie waar vrouwelijke personages geadoreerd werden door de fans niet weer zou gebeuren. Vrouwen mochten op geen enkele manier neergezet worden als een mogelijk lustobject.

 10.   
  Codename_black's avatar

  Neolite schreef, "Bewust een team samenstellen om een zo groot mogelijke diversiteit te hebben. Een mannenhater en een blankenhater in een leidinggevende rol of belangrijke rol plaatsten en vervolgens elke mogelijke groep en cultuur in het spel willen hebben. Vrouwen bewust lelijker maken dan de modellen die hiervoor gebruikt zijn om te voorkomen dat ze geobjectiveerd zouden worden. Het was een groot politiek correct feestje dat een fantastische gameserie de nek heeft omgedraaid. Laat deze mensen alsjeblieft nooit meer een game weer maken. "

  Ik denk niet dat de gameserie op zich de nek is omgedraaid, de gameplay van Andromeda is het beste van de gehele serie. Maar ik ben het compleet met je eens dat het streven naar een politiek correcte game behoorlijk veel verpest heeft. dit kun je duidelijk merken aan de character creator en het verhaal. Best jammer, want er zaten toch echt geweldige momenten tussen.

  Even verder op het nieuws bericht, het is toch eigenlijk vrij normaal dat gedeeltes van het team naar een ander project overstappen? Je hebt niet het hele team nodig om DLC’s en Patches te ontwikkelen. Ik zie liever wel het Edmonton team de serie weer oppakken. Het is heel duidelijk geworden dan Montreal er een zooitje van maakt.

 11.   
  tranceguy's avatar

  Beetje jammer want de game is gewoon awesome klaar.

 12.   
  hangslotman's avatar

  Ik vond het echt een goede game, denk dat het vooral komt door het slechte imago wat ze kregen door de slechte animatie in de eerste week. jammer dat er geen vervolg komt