Square Enix dumpt IO Interactive; toekomst Hitman-franchise onzeker

De toekomst van de Hitman-franchise lijkt zeer onzeker geworden. Uitgever Square Enix heeft namelijk de ontwikkelstudio IO Interactive in de verkoop gedaan. Momenteel zijn er al gesprekken gaande met investeerders, die de Deense ontwikkelaar willen overnemen.

IO Interactive begon een samenwerking met Square Enix nadat de uitgever het moederbedrijf van IO, Eidos, in 2009 had gekocht. Sindsdien hebben we aardig wat Hitman-releases gezien, met wisselend succes. Het is voorlopig nog een mysterie wat er met alle franchises van IO Interactive gaat gebeuren. Naar verwachting blijven de rechten bij Square Enix liggen. Om te verkopen? Om een andere studio op te zetten? Om nooit meer iets mee te doen? De tijd zal het leren…

Gelukkig hebben we nog altijd onze Hipster Hitman!

 1.   
  Oldsk00ll's avatar

  Zou jammer zijn moch Hitman van het toneel verdwijnen, toch een titel waar ik mij altijd mee vermaakt heb.

 2.   
  Gabbersouth's avatar

  hitman was leuk tot dat ze met chapters kwamen maak gewoon een gehele fatsoenlijke game zonder poes pas ik vind het niet gek na alle klachten

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Rare zet van Square Enix. Als ze IO Interactive inderdaad kwijt willen, hoop ik dat ze een koper vinden, want het zou zonde zijn als ze de studio volledig opdoeken.

 4.   
  JaslanNL's avatar

  Hitman is wel een iconische franchise die veel gamers kennen en doorgaans goed word ontvangen. Ik heb me er zelf ook zeker mee vermaakt en zou het jammer vinden als er niks meer mee gaat gebeuren. Maar de Kane & Lynch serie heeft IO toch behoorlijk om zeep geholpen, die waren niet veel waard. Ondanks dat, denk ik dat de studio wel capabel is om een sterke game neer te zetten mits ze de middelen en tijd krijgen.