Duitse tech-fabrikant ROCCAT onthult ‘Sick City’; eerste in-house game

Die zagen we niet aankomen; van de Duitse fabrikant van gaming randapparatuur ROCCAT komt nu zowaar een eigen speelbare titel. Het 4-versus-4 squad-based vechtspel ‘Sick City’ is het eerste project van het nieuwgeboren ROCCAT Games Studio. Aanstaande juni moet alweer een eerste gesloten testfase in werking treden, waarvoor de inschrijvingen al open staan.

De input van spelers staat zonder meer ook hoog in het vaandel volgens ROCCAT. Middels een persmail benadrukt de fabrikant het belang van feedback tijdens de aanvankelijke testperiodes. Daarbij wordt vermeld dat de kleurrijke stijl van Sick City wél al vaststaat, aangezien deze naar verluidt heel erg ‘ROCCAT’ aanvoelt.


Het doel in Sick City is vooralsnog slechts kort door de bocht beschreven. Samen met je drie teammaten is het aan jou om de straten van Sick City te overheersen en het vijandige team af te troeven op voorraden en gevechten. Hoe dat precies gedaan wordt, blijft nog even onduidelijk. Wel is zeker dat er na de eerste closed alpha een open Early Access-periode voor iedereen volgt.

ROCCAT dringt fans en geïnteresseerden erop aan zichzelf vooral in te schrijven op de officiële Sick City website, alsmede de recent aangemaakte Sick City Facebook-pagina alvast te volgen.

[SCREENSHOTS]

Meer Sick City

  1.   
    Throbert's avatar

    Splatoon meets Overwatch

  2.   
    Tom's avatar

    Haha, nu je het zegt. Zou me oprecht niet gek lijken als ROCCAT een dergelijke game probeert af te leveren. Als ik de vragenlijst en het artwork op de website mag geloven, is dat wel ongeveer het algehele idee. Maar goed, een eerste indruk zegt ook maar zo veel.