Xbox One-versie Mass Effect: Andromeda tikt bij vlagen bijna 720p aan

De heren en dames van Digital Foundry hebben Mass Effect: Andromeda alvast aan een vroege test onderworpen. Hierbij sprongen niet alleen de statische gezichtsanimaties in het oog, ook de resolutie viel in negatieve zin op.

De PlayStation 4-versie van Andromeda draait in Full HD, terwijl de Xbox One-editie beelden in 900p presenteert. Op zich is dat acceptabel, ware het niet dat de resolutie tijdens de engine-gedreven cutscenes flink inkakt. Op dergelijke momenten daalt de PS4 tot 900p, terwijl de Xbox One kan zakken tot 1344×756 pixels. Dat is slechts 10 procent hoger dan een HD Ready-resolutie.

Digital Foundry zal Mass Effect: Andromeda de komende week aan uitgebreidere tests onderwerpen. In de tussentijd kun je onderstaand filmpje bekijken, of Eurogamer bezoeken voor het volledige rapport.

 1.   
  meatball's avatar

  En op de PC… ๐Ÿ˜› Gewoon 60fps op 3440×1440 met een GTX1070 ๐Ÿ˜€

  PS: Je kunt de “demo: spelen van 10 uur als je lid bent van EA Access.

 2.   
  KevinNaaldwijk's avatar

  Ik ben benieuwd. Zo kut dat je voor extra geld 10uur kan spelen onzin! Kut EA. Erg benieuwd hoe de gezicht animaties zijn waar iedereen om klaagt normaal kan ik daar wel doorheen kijken bij spelen zo als dit. Maar mensen gaan echt los daar op. ๐Ÿ™„

 3.   
  Thomsnov's avatar

  Eerst al die gezichtsuitdrukkingen en nu dit. Het ziet er naar uit dat dit niet de ultieme Mass Effect gaat worden.

 4.   
  MaTriXX's avatar

  Speel het via EA Access op de Xbox One op een 4K Oled en moet zeggen ik vind het er geweldig uitzien.

  Vermaak me prima met de game en kan niet wachten om dinsdag met de volledige game aan de slag te gaan gezien ik dan helemaal opnieuw begin.

 5.   
  sjaak19832015's avatar

  MaTriXX schreef, "Speel het via EA Access op de Xbox One op een 4K Oled en moet zeggen ik vind het er geweldig uitzien.
  Vermaak me prima met de game en kan niet wachten om dinsdag met de volledige game aan de slag te gaan gezien ik dan helemaal opnieuw begin."

  23 Maart is op donderdag hoor pannenkoek.

 6.   
  Heccer's avatar

  (null)

 7.   
  Jerry97's avatar

  Ik heb zelf nog maar 2 uur over van de demo. Tot nu toe vind ik het echt lekker spelen. Kan al niet wachten om donderdag met de volledige game aan de slag te gaan.

 8.   
  ChrisBoers's avatar

  meatball schreef, "En op de PC… ๐Ÿ˜› Gewoon 60fps op 3440×1440 met een GTX1070 ๐Ÿ˜€
  PS: Je kunt de “demo: spelen van 10 uur als je lid bent van EA Access."

  Dan heb je het wel over een grafische kaart die in zijn eentje al 2,5x zo duur is (500 euro vs 200) als de consoles waar je mee vergelijkt. Da’s dus niet zo’n heel grote prestatie.

 9.   
  Bacotje's avatar

  Mjah je word genaaid waar je bij staat in het console-wereldje tegenwoordig.

 10.   
  sjaak19832015's avatar

  ChrisBoers schreef, "

  ”meatball” schreef, "En op de PC… ๐Ÿ˜› Gewoon 60fps op 3440×1440 met een GTX1070 ๐Ÿ˜€
  PS: Je kunt de “demo: spelen van 10 uur als je lid bent van EA Access."

  Dan heb je het wel over een grafische kaart die in zijn eentje al 2,5x zo duur is (500 euro vs 200) als de consoles waar je mee vergelijkt. Da’s dus niet zo’n heel grote prestatie."

  Stuur maar eens een link van een ps4 pro of de nieuwste xbox. Als je daarmee kan komen koop ik ze allebei voor 200 per stuk.

 11.   
  ChrisBoers's avatar

  ?? Dit gaat over de PS4/Xone die beide rond de 200-300 Euro kosten, in vgl tot een PC waarvan de videokaart 500-750 Euro kost. Dat is dus geen eerlijke vergelijking.