Fire Emblem Heroes meer dan 2 miljoen keer gedownload op releasedag

Nintendo’s nieuwste mobiele game Fire Emblem Heroes is op de dag van zijn release meer dan 2 miljoen keer gedownload. Het spel kwam 2 februari uit op Android en iOS toestellen en heeft net als Super Mario Run en Pokémon GO een grote impact gemaakt op de mobiele markt. Fire Emblem Heroes zou met het aantal downloads momenteel ook al goed zijn voor ongeveer 2,9 miljoen dollar.

In Fire Emblem Heroes speel je een versimpelde versie van de normale Fire Emblem-spellen en kun je iconische helden oproepen. Het spel bevat een verhaallijn en spelers kunnen het in een arena tegen elkaar opnemen. Dit type spel wordt ook wel een ‘gacha-game’ genoemd vanwege de willekeurige aard waarop je helden verkrijgt. De term is afgeleid van de Japanse Gachapon machines die wij in Nederland ook wel kennen uit supermarkten en andere winkels.

Nintendo is nog lang niet klaar met de mobiele markt want er komt in de toekomst ook nog een spel van Animal Crossing aan ook al is daar nog niets over bekend. Fire Emblem Heroes is gratis te downloaden en heeft momenteel een speciale actie gaande vanwege de release.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren