De meest bekeken content van 2016 | Best of GamersNET

Terugblikken op het afgelopen jaar: wie heeft er geen handje van? Ook wij van GamersNET kijken graag even achterom naar wat we in 2016 zoal op onze knusse game-site slingerden. Van wekelijkse tech reviews tot aan uitbundige weggeefacties, altijd bijgestaan door een stortvloed aan game-trailers en -nieuws.

Maar welke video’s, artikelen en vaste formats werden nu het best ontvangen? Waar klikte het volk het meest op? Wat voor content viel het beste bij de SEO-goden? Wij zetten onze greatest hits anno 2016 even op een overzichtelijk rijtje…


Video review
Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2
Die zagen we niet aankomen: een van de eerdere, gematigde hits van 2016 blijkt ons kijkcijferkanon. Dit jaar trok Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 de meeste ogen naar onze video player. Meer dan menig groter of ‘volwassener’ spel dat in maanden daaropvolgend de revue passeerde.

Valentijn en Tom speelden en bespraken de tweede volwaardige shooter binnen het universum der planten en zombies, beide met gepast plezier. Hopelijk spatte dat enthousiasme ook van het scherm in hun (nu prijswinnende) video review.


Video preview
Dead Rising 4
Uiteindelijk was het een gepaste domper, dat Dead Rising 4. Maar net nadat de drukte van E3 2016 over was gewaaid, bleek onze hands-on video preview van Capcoms vierde, banale zombie-survival-iteratie toch de grootste hit binnen zijn genre.

Was het de vroege scepsis die later waarheid werd, of toch het feit dat Tom terugkwam met epische verhalen over smeltende Xbox One-systemen? Wij zetten ons geld in op dom Google-geluk.


Geschreven review
Uncharted 4: A Thief’s End
Niet geheel verrassend; de meest gelezen game-recensie van het jaar, is eentje die ons ook zeker goed beviel. Uncharted 4: A Thief’s End werd door onze Leon Kempers beloond met een riante 9,5 en werd daarmee direct gehuldigd tot een van de beste releases van het jaar. En dan niet alleen voor PlayStation 4. Ontwikkelstudio Naughty Dog heeft wederom werk van de bovenste plank geleverd.

Niet alleen de singleplayer viel in de smaak: de multiplayer-modi van de vierde Uncharted-titel worden nog met regelmaat gestreamd op ons Twitch-kanaal door Daniël en zijn vaste kompanen.Geschreven preview
Dragonball Xenoverse 2
Ten tijde van de E3 2016 zat men duidelijk te wachten op meer impressies van de aanstaande Dragonball-game. Niet zo zeer op de nieuwe Battlefield of een andere blockbuster-game met bakken aan mainstream-hype, maar juist deze kleurrijke, Japanse brawler. Het zal wel iets met ‘power levels’ te maken hebben.

Met Dragonball Xenoverse 2 werd uiteindelijk een uitermate geslaagd vervolg op het eerste Xenoverse geleverd. Maar dat wist iedereen natuurlijk al van tevoren, middels deze goed belezen hands-on preview.GamersNET Gear
ASUS ROG Swift PG348Q
Niet de makkelijkste benaming voor een monitor, maar wel de best bekeken editie van GamersNET Gear in het afgelopen jaar. Misschien heeft het iets met gewicht van doen, want de ASUS ROG Swift PG348Q is by far een van de lompste en zwaarste producten die we ooit op ons hoofdkwartier hebben mogen ontvangen.

Dit bakbeest is met vlag en wimpel hét paradepaard-beeldscherm van hardware-fabrikant ASUS, waarvoor we alle redenen maar al te graag duidelijk maakten in onze wekelijkse tech-show…


Unboxing
Razer Wildcat
Opvallend, op eSports gericht en bovendien bijzonder prijzig: de Razer Wildcat controller bleek het meest in trek om uitgepakt te zien worden. Onze vaste verschijningen van partijen als Loot Gaming kwamen dichtbij, maar het ‘ontdozen’ van gadgets en game-accessoires blijkt toch maar weer een grotere pijler. En ja, dat zetten we in aankomend 2017 dan ook graag voort.


Tech-review
HORI EDGE 201
In de afgelopen driehonderdvijfenzestig dagen heeft GamersNET zich meer en meer op het recenseren van game-accessoires en -gadgets gericht. Van de grootste merken, tot aan partijen die knokken voor de laagste instapprijzen.

De HORI EDGE 201 is eigenlijk geen van beide, maar zal zich daardoor wellicht onderscheden hebben van de rest. Het toetsenbord komt van een relatief nieuw (dochter)merk, maar mikt wel meteen op topprestaties en -prijzen, met alle gevolgen van dien…Hot Koffie Show
Zijn games slecht voor kinderen?
Wekelijkse stellingen over games in de Hot Koffie Show, ze zijn weer terug van weggeweest! Niet elke discussie is even geëngageerd, maar die ene die het dit jaar wél was, viel blijkbaar goed in de smaak. Zijn games slecht voor kinderen? Peter en Tom bespraken het begin dit jaar, en het internet vrat het op, zo tonen onze kijkcijfers.


Tuktuk Tour
Dutch Comic Con 2016
De enige echte GamersNET Tuktuk werd alweer even geleden geïntroduceerd, maar is uiteraard ook dit jaar weer volop uitgereden. Op de beurzen en evenementen onze driewieler zoal neerstrijkt, maken we vaak ook pakkende sfeerreportages van wat er zoal te beleven valt.

In 2016 bleek onze gezellige Dutch Comic Con 2016 Aftermovie het ultieme hoogtepunt. ’t Kon ook haast niet anders, met al die games, geeks en cosplay op één plek.


Goeie Frag
Welke games moeten verfilmd worden?
Dit jaar huisde ook de geboorte van een nieuw, enigszins sporadisch format op GamersNET. In Goeie Frag behandelt de redactie wekelijks een prangende vraag vanuit het publiek, met veelal net zo uiteenlopende antwoorden als de diversiteit van de vragen die binnenkomt. De klapper in deze categorie bleek de zesde aflevering, waarin een aantal redacteuren games om te verfilmen aanhaalt.


GamersNET Vlog
#29: Racen in D-Box en V-halzen passen
Sinds de zomer van vorig jaar een vast item op GamersNET: onze wekelijkse avonturen in vlog-vorm. Gewapend met de mobiele camera doen verscheidene redacteuren verslag van hun belevenissen. Op kantoor of op trip, maar vooral op luchtige wijze.

In 2016 verschenen er talloze vlogs van onze kant, maar GamersNET Vlog #29 bleek het hardst te gaan. Voor het eerst pasten we het officiële GamersNET t-shirt, sjeesde Peter in een D-Box en gaven we een kopietje van Rise of the Tomb Raider weg…


Prijsvragen en acties
Win een Xbox One met The Division
Het jaar 2016 barstte weer van de weggeefacties op GamersNET, waarbij de prijzenpotten maar op bleven lopen. Van gloednieuwe games tot dikke pc-upgrades, en van allerlei randapparatuur tot complete consoles. Toch was het een van de eerste give-aways in het jaar, die het meest in de smaak viel. In samenwerking met Media Markt, Microsoft en Ubisoft, gaven we een gloednieuwe Xbox One (1TB) weg, gebundeld met The Division. Alsof het niks is.


Nieuwsartikel
Inside komt naar PlayStation 4
De ‘kleinere’ klapper van het jaar, Inside, maakt de grootste impact als het aankomt op brekend nieuws. Deze lugubere indie-hit verscheen in de zomer al op Steam en Xbox One, maar kreeg kort daarna ook een release op PlayStation 4. Schijnbaar waren we bijzonder tijdig bij dat nieuwsfeit, aangezien het artikel over diens PlayStation-verschijning nu in onze ultieme toplijst van nieuws terecht is gekomen.

Is het echter wel terecht? Dat een dergelijke klein nieuwtje over een relatief niche-achtige game er zo maar vandoor gaat met al die virale hits? Ons hoor je niet klagen, die advertenties tonen zichzelf immers niet aan het volk.Lunchtip
Terug in de tijd met FIFA
Elke werkdag streeft GamersNET naar een interessante, opvallende of gewoon gekke Lunchtip. Een nieuwtje rond het middaguur, met daarin wat vlot vermaak voor tijdens je bammetje of kop koffie. Soms de knaller van de dag, andere keren een misvatte flater. Wij doen ook maar ons best…

De Lunchtip die in 2016 de meeste bekijks trok? Een compilatie van FIFA-penalty’s die als het ware ‘door de tijd reist’. Van FIFA 94 tot aan FIFA 16; met elk schot op doel schiet de franchise een stukje verder richting het heden. Niet alleen relevant voor de voetbalfanaat, ook tof voor de gamer met een voorliefde voor de evolutie van graphics…Tot dusver onze (ellenlange) aaneenschakeling van de grootste GamersNET-hits van 2016. Een bewogen jaar, al zeggen we het zelf. Zag jij alle uitblinkers aankomen, of doen deze uitkomsten je toch even achter je oren krabben?

Heb je zelf ook een persoonlijk hoogtepuntje, afkomstig van GamersNET? Wij zijn benieuwd naar wat jouw favoriete stukje content van onze knusse website is. Schroom dus vooral niet een reactie (of feedback) achter te laten. Dat blijft voor ons immers ook vele malen leuker dan al deze hoge kijkcijfertjes.

 1.   
  Eon's avatar

  Vele views vanuit mijn zijde voor bovenstaande content 🙂 was persoonlijk vooral blij met de review van Xenoverse 2, zat erg te twijfelen over die game en dankzij jullie ben ik er vele uren mee bezig geweest.

  Mocht het mogelijk zijn zou ik het tof vinden als ik 2017 de video’s anders worden. Met alle respect maar een tafel met daarachter 2 nerds met vaak toch wat te gedetailleerde inhoudelijke topics is allerminst aantrekkelijk om naar te kijken. Jullie focus lijkt meer te leggen in het bespreken van alle details ipv je afvragen wat de kijker graag zou willen zien? Mijn vriendin schaamt zich soms voor mij als ik wat zit te kijken haha 🙄

  Ben hoe dan ook fan hoor en kijk hoe dan ook uit naar de content van 2017 met hopelijk Horizon, Red Dead 2 en Resident Evil 🙂

 2.   
  Tom's avatar

  Wij zijn juist vaak bezig met ‘wat de kijker wil zien’. En als ik de statistieken mag geloven, doet juist de inhoudelijke content het goed.

  Wat zou jij dan graag willen zien? Meer sketches en loze GNHQ-updates, zoals we vroeger veel deden?

 3.   
  bartofzo's avatar

  Had wat cijfers willen zien. Ben wel benieuwd. 😛

 4.   
  Tom's avatar

  Cijfers blootleggen is bedrijfstechnisch misschien niet heel slim, aangezien de concurrentie of potentiële partners dan ook direct kunnen zien waar onze sterke en zwakke punten liggen. Vandaar dat we dat soort zaken even obscuur ophouden.

  Maar geloof me: het zijn een boel hits. 😛

 5.   
  mattioza's avatar

  Zo zie je maar dat het soms verrassend is, wat de mensen willen zien en dat het niet altijd de grootste games moeten zijn.

  Ik ben juist fan van de inhoudelijke items (zoals de Hot Koffie Show, Goeie Frag, Retrospectives en video reviews). Bij bv. een video review is het normaal dat het over de details gaat in de game. Dat is toch ook de reden waarom je het aangeklikt hebt, om meer te weten te komen over de game. Bij de Hot Koffie Show is het humoristisch editwerk een leuke afwisseling, maar het moet ook niet elk item komen.

 6.   
  AtomicDogg's avatar

  Eigenlijk kan je dit onderzoek pas doen in 2017, want 2016 duurt nog 10 dagen en misschien klopt het dan niet meer.

 7.   
  gamerfriend01's avatar

  Zitten voor mij wel verrassingen bij in dit lijstje

 8.   
  TheNerdNL's avatar

  complimenten! wel weer leuk om herinneringen van het jaar op te pakken