Pokémon: Sun & Moon verkocht beter dan COD: Infinite Warfare

De Call of Duty-serie domineert al jarenlang de verkooplijsten. Al sinds Call of Duty 4 weten de spellen jaarlijks de nummer 1-positie te veroveren, maar met Infinite Warfare lijkt daar een einde aan te zijn gekomen. Infinity Wards futuristische ruimte-avontuur is namelijk van zijn troon gestoten door Pokémon Sun & Moon.

Uit cijfers van NPD blijkt dat Pokémon Sun & Moon in november vaker over de toonbank gingen dan Call of Duty: Infinite Warfare. Daarbij dient aangetekend te worden dat dit alleen geldt wanneer beide releases als één game gerekend worden.

Volgens Sam Naji van NPD kende Pokémon Sun & Moon de beste launch in de geschiedenis van de franchise. Bovendien werd er per 3DS-bezitter nog nooit zoveel aan fysieke games uitgegeven als in november. NPD heeft de digitale verkoopcijfers niet eens meegerekend, dus de uiteindelijke getallen zullen nog hoger uitvallen.

De volledige top 10 van november vind je hieronder. Let wel: NPD neemt alleen softwareverkopen uit de Verenigde Staten mee in zijn statistieken.

1. Call of Duty: Infinite Warfare
2. Battlefield 1
3. Pokémon Sun (no digital sales included)
4. Pokémon Moon (no digital sales included)
5. Titanfall 2
6. NBA 2K17
7. Madden NFL 17
8. Watch Dogs 2
9. The Elder Scrolls 5: Skyrim (no digital sales included)
10. FIFA 17

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren