Steekspel met fallussen is nu in Early Access op Steam

Elkaar te lijf gaan met digitale genitaliën; wie wil dat nou niet? Het game-distributieplatform van Valve lijkt er in ieder geval helemaal mee okay mee te zijn, aangezien sinds vandaag het gloednieuwe Genital Jousting op Steam te verkrijgen is, voor een schamele 4,99 euro. In Early Access dan, welteverstaan, je wilt een markt immers niet te vroeg penetreren.

Onderstaande trailer viert de verschijning op Steam, maar geeft tegelijkertijd een blik in alle banale fun die je met Genital Jousting kunt beleven. En ja, hoewel de stijl van het spel erg simplistisch en vrolijk oogt, zijn we toch verplicht even ‘NSFW’ ergens hier neer te plempen, aangezien de kans groot is dat je hier niet mee gezien wilt worden in professionele kringen.

Genital Jousting is een project van de Zuid-Afrikaanse ontwikkelstudio Free Lives, die eerder Broforce ontwikkelde. Die game verscheen, net als Genital Jousting nu, onder Devolver Digital, de indie-uitgever die erom bekend staat niet echt aan ‘grenzen’ te doen. Genital Jousting is daarvan nogmaals akte.

[SCREENSHOTS]
De nieuwe game van Free Lives werd kort na de verschijning op Steam direct verbannen in Australië en Nieuw-Zeeland, en is daarnaast ook op zwarte lijst van Twitch gezet. Devolver Digital reageerde wederom vrij banaal op de beperkingen, door op Twitter te verklaren dat de game ’extreem erotisch’ is, en op eigen risico gespeeld moet worden.

Zijn games als Genital Jousting de juiste stap in de wereld van indie-games, of gaat het deze keer écht te ver? Wij zijn benieuwd naar jouw visie op dit onderbroekensteekspel!

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Kan best komisch zijn denk ik zo

  2.   
    gabbamonk's avatar

    Spellen zoals Larry en Senran kagura en akiba’s trip ken ik waarderen…dit is troep eerste klas!