Baas achter Final Fantasy sluit mogelijkheid van 10-3 niet uit

De man achter Final Fantasy, Shinji Mashimoto heeft in een conferentie in Italië aangegeven dat een derde deel in de Final Fantasy 10-reeks nog steeds mogelijk is. Hij erkent dat er veel fans van Final Fantasy 10 zijn en dat die graag een nieuw deel in dat universum willen zien. Mashimoto vraagt fans daarom nog even geduld te hebben.

Final Fantasy 10 was de eerste Final Fantasy-titel op de PlayStation 2 in 2002. Twee jaar later kwam er een vervolg uit onder de noemer Final Fantasy 10-2 die veel controversie onder fans bracht. Desondanks dat zijn de spellen nog steeds populair en hebben ze op de PlayStation 3 en 4 een HD-remaster gekregen.

 1.   
  Papachico's avatar

  Ik vond FF10 echt supervet! Mooi verhaal. Zowel sfeervol als droefig. Ik leefde mee met de characters. Hele mooie cutscenes. De gevechten waren leuk en de bazen waren heel vet. Hierbij springt sowieso Sin, Yunalesca en Measter Seymour in mn mind. Muziek was top notch. Hierbij eindigde Final Fantasy dan ook wel voor mij.

  Alles wat erna is gekomen was pure troep. Ik laat de mmorpgs achterwege want die heb ik nooit gespeeld maar met pure troep bedoel ik dan ook wel alles van FF13 (FF12 vond ik opzich nog wel gaan). Persoonlijk vond ik het geen Final Fantasy. Ik miste die touch. Het is moeilijk uit te leggen maar je weet gewoon wanneer je een Final Fantasy game speelt. Dat gevoel had ik niet met FF13 (ook niet bij FF12). Verhaal vond ik niet boeiend, characters konden mij niks schelen, spel was lineair (is trouwens bij elke FF zo maar daar was altijd een balans tussen lineair en open world), en geen towns.

  Bij ieder deel na deel 10 is alles enkel bergafwaarts gegaan. Ik hoop dan ook wel dat FF15 het goed gaat maken want IMO moet die game Final Fantasy doen reviven met een phoenix down anders is het wel redelijk klaar met de franchise.

  Om toch even on topic te blijven. Nee ik hoef geen FF10-3. Persoonlijk vond ik FF10-2 nog redelijk oke. Het was leuk om Spira opnieuw te bezichtigen omdat het een nostalgisch gevoel gaf en de gevechten waren opzich best leuk. Dit komt mede door de outfits waardoor je van class/job kon wisselen. Verder hield het hierbij ook wel op want FF10-2 bracht niks nieuws. FF10-3 zal dat ook niet doen. Je zal nog steeds door Spira lopen en waarschijnlijk zijn towns hier en daar veranderd na zoveel jaar, maar dan? Ga je weer met oude characters spelen? Zullen het de kids zijn die nu de rol van hun vader/moeder over gaan nemen? Persoonlijk vind ik dat je het lekker moet laten rusten en niet proberen er nieuw leven in te blazen. Laat het maar lekker ronddwalen in de Farplane 😛