Een aantal Mass Effect: Andromeda-feitjes op een rijtje

Een paar dagen geleden was het N7-day, de dag waarop BioWare een spetterende trailer uitbracht van Mass Effect: Andromeda. De trailer en de informatielawine van N7-day brachten alleen maar meer vragen met zich mee, maar gelukkig komt creative director Mac Walters ons redden:

Het is geen begin van een trilogie
Er zijn veel trilogieën tegenwoordig. Walters ziet Mass Effect: Andromeda niet als het begin van een trilogie. Dat betekent echter niet dat het maar bij één game blijft. We zouden kunnen rekenen op één vervolg, of zelfs vier.

Je teamgenoten kunnen niet dood
Dit keer zul je waarschijnlijk geen moeilijke keuzes moeten maken tussen twee teamgenoten. Ook zul je geen teamgenoten kwijtraken bij een laatste missie, zoals in Mass Effect 2. Dit zal een flinke verandering zijn voor de serie, omdat Mass Effect zich kenmerkt door lastige keuzes en de daaruit voortvloeiende emotionele momenten.

Je mag weer mineralen scannen
Net als in de vorige games, zul je je in Andromeda bezighouden met het scannen van mineralen op planeten. Walters liet weten dat je ditmaal niet met een langzame cursor planeten afgaat, maar weer met de Nomad rondrijdt om zo grondstoffen te verzamelen.

Je kunt je hele familie aanpassen
In Mass Effect: Andromeda speel je als de zoon of dochter van Alec Ryder. Wie je ook kiest, de andere familieleden blijven gewoon bestaan in de game. Daarnaast kun je ze aanpassen op wat voor manier dan ook. Heb je liever een andere huidskleur voor je familie? Geen probleem! Grotere neus? Kan ook! Oneindige mogelijkheden dus.

De galactische kaart (een soort van) terug
Spelers van de vorige Mass Effect-games zullen zich nog wel de kaart herinneren, waarop zij naar de verschillende stelsels reisden om grondstoffen te vinden en missies uit te voeren. Volgens Mac is de kaart in Mass Effect: Andromeda wel aanwezig, maar heel anders dan we gewend zijn. Je bent een Pathfinder, dus allicht zul je meer moeten ontdekken.

Er zullen geen oude bekenden langskomen
Omdat Mass Effect: Andromeda zich 600 jaar afspeelt na Mass Effect 3, zullen er geen karakters uit de oude games een cameo hebben in de game. De kans bestaat wel dat Liara haar gezicht toont, aangezien Asari 1000 jaar oud kunnen worden en zij in Mass Effect 2 nog maar 100 jaar was.

Er zijn zeven klassen
In Mass Effect: Andromeda zijn er technisch gesproken zeven klassen. Je zult ze niet aan het begin kiezen zoals voorheen, maar kunt je biotics, tech of bewapening upgraden op de manier die jij wilt. Zo kun je zelf kiezen of je een soldaat wordt, of meer van de biotics bent.

Het lijkt erop dat Mass Effect: Andromeda veel elementen van de oude games behoudt, maar tegelijkertijd ook genoeg vernieuwt. Helaas moeten we nog wel even geduld hebben, want Mass Effect: Andromeda wordt pas in de lente van 2017 verwacht.

  1.   
    MaTriXX's avatar

    Met de juiste keuze bleven je team genoten leven in die ene bepaalde missie van deel 2.

    Ik hoop dat Liara terug komt het was het liefje (in m`n trilogie) van Shepard.

  2.   
    MisterMDW's avatar

    Klinkt vet! Kijk hier enorm naar uit! 8)