Windows 10 Store-versie Call of Duty: Infinite Warfare niet samen te spelen met Steam-editie

Met de komst van de Windows 10 Store poogt Microsoft ook een wat grotere vinger in de pap te krijgen in de markt van de pc-games, maar dat kan nog niet op een onverdeeld enthousiasme rekenen. Zo blijken diverse Windows Store-games te kampen met technische problemen en ook het aanschaffen van Call of Duty: Infinite Warfare en Modern Warfare Remastered via Microsofts digitale distributieplatform lijkt niet bijster aantrekkelijk.

Als je Infinite Warfare en/of Modern Warfare Remastered via de Windows Store koopt, kun je namelijk niet samenspelen met gamers die de pc-versie van deze Call of Duty-edities via een andere weg, zoals Steam of retail, aangeschaft hebben. Dit laat Activision weten in een F.A.Q. omtrent Call of Duty in de Windows Store:

Can I play Call of Duty: Infinite Warfare or Call of Duty: Modern Warfare Remastered for Windows 10 on Windows Store with my friends that are playing on another PC platform?

No, you can only play these titles with other users of Windows 10 on Windows Store.

Aangezien het Call of Duty-publiek op pc daarnaast aanzienlijk kleiner, lijkt het voor pc-gamers daarom verstandig om Infinite Warfare en Modern Warfare Remastered aan te schaffen op het populairste platform, om zo over zoveel mogelijk medespelers te beschikken, en dat lijkt de Windows Store-versie niet te zijn.

Overigens lijkt Activision de beslissing genomen te hebben om de Windows Store- en Steam-versie van elkaar af te scheiden. Een woordvoerder van Microsoft laat namelijk weten dat men er zelf geen problemen heeft om cross-play te ondersteunen:

We support cross-play between devices and platforms for partners who want to enable it.

 1.   
  Moodey's avatar

  Hahahahahahah wat is dit nou weer voor onnodige zelfmoord van je game, iedereen gebruikt steam en jij probeert ze daar vanaf te krijgen, maar verneukt jezelf door jezelf exclusive te maken.

 2.   
  M_TheEvilBanaan's avatar

  Ze proberen groot te worden maar starten met gigantische foute? Good job Microsoft good job.

 3.   
  sjaak19832015's avatar

  Windows store wordt gewoon door je strot geduwd als je bijvoorbeeld een titel als Forza Horizon 3 wil spelen op de pc. Nog een nadeel van Windows store is dat games altijd een vaste prijs hebben.

  Ik vind dat ze ons zelf moeten laten kiezen of we nu voor een platform als Steam of Windows store gaan. Nu laten ze alleen maar zien dat ze in een positie verkeren waar ze maar wat graag de macht over de consument willen hebben. Wil je Forza Horizon 3 spelen op pc best maar dan duwen we deze wel door de strot via ons platform en anders speel je de game maar niet. Ik zou er zelf al minder problemen mee hebben als ze zorgen dat ze de boel goed ondersteunen want ik lees genoeg problemen met de Windows store onder andere.

 4.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Laat weer eens zien welke mensen eerst het artiekel lezen voordat er met comments gegooit wordt.

 5.   
  PaNNa's avatar

  Zeer domme zet van Activision, als ze niet terugkomen op hun beslissing zie ik de cijfers van de PC community met de helft (of misschien wel meer) dalen. Omdat de community als zo klein is zal die nog kleiner worden als ze deze gaan opsplitsen.
  @ M_TheEvilBanaan Hier kan Microsoft niets aan doen. Microsoft wil crossplay ondersteunen maar Activision wil dit niet. Eerst alles lezen.

  Moodey schreef, "Hahahahahahah wat is dit nou weer voor onnodige zelfmoord van je game, iedereen gebruikt steam en jij probeert ze daar vanaf te krijgen, maar verneukt jezelf door jezelf exclusive te maken. "

  Dit is geen zelfmoord van de game, maar hiermee lopen ze zelf enkel inkomsten mis door de PC community op te splitsen in groepjes. Dit had wel kunnen uitwerken als Activision akkoord ging met crossplay, maar in dit geval schaden ze enkel hun eigen imago en tonen ze aan hoe kinderachtig ze wel niet zijn met altijd ‘eigen’ wil door te drijven. Ook zal het geloof van vele CoD spelers op de PC drastisch verminderen of helemaal weg zijn bij de volgende aankondiging van een nieuwe titel, het mijne zit nu al ongeveer op 0.

 6.   
  Downzilla's avatar

  Dipshits dit was activision’s beslissing niet van microsoft.

 7.   
  Mjolnir's avatar

  Heeft iemand er al eens aan gedacht dat dit misschien helemaal niet aan MS ligt? Misschien mogen ze gewoon niet van Activision cross-play servers hebben. Sterker nog, misschien is het wel de schuld van our lord and savior Gaben?

 8.   
  Downzilla's avatar

  @Mjolnir er zijn al zoveel reacties die zeggen dat je het artikel moet lezen en toch doe je het niet.

 9.   
  Jarek's avatar

  Activision geeft toch al sinds Call of Duty 4 niet meer om de pc gamers. Veel delen zonder dedicated servers, mod tools tijden later en de ports worden met het jaar slechter.

  Ze willen nu schijnbaar helemaal van de pc versies af, kost toch alleen maar moeite omdat de pc gamers ook nog wel eens kritisch willen zijn. Volgend jaar console only? Reden: “Te weinig animo voor een pc versie”..

 10.   
  sjaak19832015's avatar

  Fanta$y schreef, "Activision geeft toch al sinds Call of Duty 4 niet meer om de pc gamers. Veel delen zonder dedicated servers, mod tools tijden later en de ports worden met het jaar slechter.
  Ze willen nu schijnbaar helemaal van de pc versies af, kost toch alleen maar moeite omdat de pc gamers ook nog wel eens kritisch willen zijn. Volgend jaar console only? Reden: “Te weinig animo voor een pc versie”.."

  Ja wij zijn kritisch en dat is logisch er komt al genoeg troep dus willen we kwaliteit. En dat mogen we toch ook wel verwachten van een triple a uitgever toch?

 11.   
  Jarek's avatar

  sjaak19832015″][quote=”Fanta$y schreef, "Activision geeft toch al sinds Call of Duty 4 niet meer om de pc gamers. Veel delen zonder dedicated servers, mod tools tijden later en de ports worden met het jaar slechter.
  Ze willen nu schijnbaar helemaal van de pc versies af, kost toch alleen maar moeite omdat de pc gamers ook nog wel eens kritisch willen zijn. Volgend jaar console only? Reden: “Te weinig animo voor een pc versie”.."

  Ja wij zijn kritisch en dat is logisch er komt al genoeg troep dus willen we kwaliteit. En dat mogen we toch ook wel verwachten van een triple a uitgever toch?
  [/quote]

  Normaal gesproken wel, maar aangezien Activision elk jaar de pc spelers benadeeld denk ik dat je niet veel meer van Activision hoeft te verwachten. Het ging mis toen Jason West en Vince Zampella in 2010 ontslagen werden, daarna zijn de pc versies gigantisch verslechterd qua ports, servers en nog tal van andere opties, en werden de delen niet alleen meer door Infinity Ward gemaakt.

 12.   
  Tom's avatar

  Ik hoor dat Titanfall 2 heel lekker draait op pc. Just sayin’.

 13.   
  sjaak19832015's avatar

  Ik overweeg het nog even mede omdat ik door de fout van Microsoft toen 100 euro tegoed kreeg. Tevens heb ik ook geen Xbox maar nog wel 70 euro staan waar ik niks mee kan.

  Nu vraag ik me af of die combo pack the waard is voor de singleplayer???