Maak je eigen Tachtigjarige Oorlog in Civilization 6 met Filips II

Filips II van Spanje, wie kent hem niet? De berucht heerser van onder andere de Nederlanden wist het zo ver te laten komen dat het dappere Nederlandse volk in opstand kwam en de Tachtigjarige Oorlog ontkende. Toch blijkt de beste man zich goed in de geschiedenis te hebben geplaatst, want Filips heeft een plekje gekregen in Civilization 6.

De grote kracht van Spanje in de game is religie. Filips was een groot aanhanger van het katholicisme, en dat komt naar voren in de game door een speciale eenheid, gebouw en vaardigheid. De Spanjaarden hebben namelijk de Conquistador tot hun beschikking. Deze eenheden zijn bekend omdat ze de Inca’s, Aztecs en de Maya’s hebben veroverd en onderworpen aan het katholieke geloof. De Conquistador krijgt een aanzienlijke bonus wanneer hij in hetzelfde speelvak staat als een missionaris en apostel, en veroverde steden zullen direct katholiek worden wanneer ze vallen door de hand van de speciale eenheid.

Om Spanje en het katholicisme in het algemeen een duwtje in de rug te geven kan de wereldmacht Missions bouwen. Dit zijn religieuze outposts waar inheemse volkeren tot het christendom bekeerd kunnen worden, en waarvandaan Zilvervloten hun handel tussen verschillende continenten kunnen opzetten. Dat wil zeggen, mits Piet Hein er niet tussenkomt…

De speciale vaardigheid van de Spanjaarden is, naast het in de verlening wereldkampioenschappen voetbal winnen, El Escorial. Dit zorgt ervoor dat eenheden een gigantische bonus krijgen in gevecht tegen troepen van een andere religie.

Civilization 6 verschijnt 21 oktober voor pc.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren