Nieuwe Battle Royal mode in Pokémon Sun & Moon draait niet alleen om kracht

Met alle bombarie rondom Pokémon Go zou je bijna vergeten dat Pokémon Sun & Moon ook onderweg is om Poké-fans te pleasen. Met een flink aantal nieuwe Pokémon, maar ook vernieuwende features zoals de nieuwe Battle Royal gevechten pogen Nintendo en Game Freak de iconische RPG-formule te verbeteren. Maar dat draait blijkbaar niet alleen maar om meer krachtpatserij met meer verschillende monsters.

In een (door Nintendo Everything vertaald) interview vertellen director Shigeru Ohmori en producer Junichi Masuda over het streven en de verwachtingen van Game Freak voor de nieuwe Battle Royal-modus. Naar hun zeggen staat de balans tussen de vier vechters centraal. De sterkste strijder heeft hierin een voordeel, maar dat hoeft niet te zeggen dat hij automatisch op de winst kan rekenen. Het is ook een spel van intimidatie en je vijanden om de tuin leiden.

Game Freak verwacht dat spelers automatisch samen zullen spannen om de beste Pokémontrainer een kopje kleiner te maken. Echter, wie de beste is, is absoluut niet concreet in beeld gebracht. Hierdoor kunnen spelers zichzelf bijvoorbeeld zwakker laten doen lijken dan ze eigenlijk zijn, zodat ze later in het gevecht met betere Pokémon op te komen dagen en de ‘last trainer standing’ kunnen worden. Het is een kwestie van je digitale pokerface inzetten of juist je tegenstander tactisch intimideren.

Naast de details over de Battle Royal-gevechten, gaan Ohmori en Masuda nog in over andere aspecten en aanpassingen in Pokémon Sun & Moon in het interview. Bottom line: er zijn nog veel meer nieuwe features en toevoegingen in de game waar fans nog niks van weten, die binnenkort nog onthuld zullen worden.

Pokémon Sun & Moon staat 23 november te verschijnen, exclusief voor de Nintendo 3Ds.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren