Paradox heeft ‘nog jaren content’ gepland voor Stellaris

Vorige week werd bekend dat Stellaris vele records van Paradox verbrak bij de release: van aantal verkochte exemplaren tot gelijktijdige online spelers. Maar ook de ondersteuning voor de game lijkt een goede kandidaat voor een record.

De ontwikkelaar heeft namelijk grote plannen voor de game. Er zullen de komende jaren veel uitbreidingen uitkomen, waarbij ook telkens een gratis gameplay-update zal verschijnen. Dit model kennen we ook van games als Crusader Kings 2. Zolang spelers interesse hebben in nieuwe content, zal Paradox die blijven leveren.

Maar de eerste drie updates staan al in de planning en zijn volledig gratis. Allereerst is er een patch met de naam Clarke. Die repareert een aantal bugs en prestatieproblemen. Daarnaast verwerkt deze patch de feedback Paradox van spelers ontvangt.

Na Clarke volgt de update genaamd Asimov. Die past de daadwerkelijke gameplay uitvoerig aan: de update voegt onder meer nieuwe diplomatieopties toe. Ook wordt het moeilijker om allianties te sluiten en wordt er een geheel nieuwe categorie scripted gebeurtenissen geïntroduceerd: Diplomatic Incidents. Wat die inhouden, is nog niet bekend.

De laatste gratis update die Paradox voor Stellaris op de rol heeft, heet Heinlein en lijkt zich te concentreren op het levend maken van het universum in de game. Dit is echter speculatie, want officieel heeft de ontwikkelaar eigenlijk niets over deze patch gezegd.

Over de releasedata van de updates is nog niets bekend. Na deze drie gratis patches zal Paradox zich gaan concentreren op betaalde DLC, maar zullen de gratis updates naar verwachting blijven verschijnen

  1.   
    Hillianii's avatar

    Beter voor ze want de game is op dit moment saai..

  2.   
    Kaiszer's avatar

    Best interessante titel. Maar volgens mij moet je daar eerst echt behoorlijk wat tijd in steken om het leuk te gaan vinden en alles te snappen.