Valkyria Chronicles Remastered vanaf nu verkrijgbaar

Valkyria Chronicles verscheen in 2008 voor de PlayStation 3 en was misschien wel één van de meest ondergewaardeerde games van de vorige generatie. Deze tactische turn-based RPG kreeg lovende recensies, maar een verkoopsucces bleef uit. Voor de huidige generatie is er goed nieuws, want SEGA heeft Valkyria Chronicles in een nieuw jasje gestoken voor de PlayStation 4 in de vorm van Valkyria Chronicles Remastered.

Valkyria Chronicles Remastered bevat diverse verbeteringen ten opzichte van het origineel. De grafische, schilderachtige stijl is nog steeds aanwezig, maar nu wel in 1080p en 60fps. Daarnaast is Valkyria Chronicles Remastered uiteraard voorzien van alle eerder verschenen DLC: Hard EX Mode, Edy’s Mission, Selvaria’s Mission en Challenge of the Edy Detachment.

Valkyria Chronicles speelt zich af in een alternatief Europa, waarbij The Empire uit het oosten strijdt tegen de Atlantic Federation uit het westen. Centraal in deze oorlog staat de hebzucht voor het kostbare element Ragnite. Het land Gallia was nog altijd neutraal gebleven, maar raakt desondanks toch in de problemen wegens de grote hoeveelheid Ragnite die er blijkbaar te vinden is. Op dit punt komt de hoofdpersoon ten tonele, Welkin Gunther, die samen met zijn zus Isara en stadgenoot Alicia ten strijde trekt om Gallia stand te laten houden tegen de invasie. Gewone burgers, zonder echte militaire achtergronden, die opkomen voor hun thuisland.

Lees meer over deze game in onze review.

  1.   
    WesterW's avatar

    Een van mijn favoriete games van de vorige generatie. Kan het iedereen die ook maar een beetje interesse heeft in tactische gameplay aanraden 😉

  2.   
    gamerfriend01's avatar

    Komt er een review?