Beelden van gecancelde game 1666: Amsterdam duiken op

Bij de val van uitgever THQ gingen er aantal interessante projecten verloren. Een van die projecten was 1666: Amsterdam, een game die volgens bedenker Patrice Désilets de potentie had om de nieuwe Assassin’s Creed te worden. Drie jaar na het cancelen van de game zijn er nu eindelijk beelden van het project vrijgegeven.

Ubisoft nam na de val van THQ de rechten van 1666: Amsterdam over, tot ongenoegen van Désilets. Het project is sindsdien in vergetelheid geraakt. Nu, drie jaar na de val van THQ, heeft Désilets echter de rechten weer terug in eigen handen. Dit geeft hem de mogelijkheid om meer informatie over de game vrij te geven.

Désilets heeft beelden van 1666: Amsterdam laten zien op de Reboot Develop Conference in Kroatië. De beelden zijn met een camera opgenomen en op YouTube gezet. De kwaliteit is daardoor helaas wat minder. Desondanks krijgen we nu eindelijk een idee wat we van de game konden verwachten.

Zoals de naam doet vermoeden, stond de duivel centraal in 1666: Amsterdam. Door middel van zwarte magie kon de protagonist dieren beheersen. De vergelijking met Assassin’s Creed komt naar voren in de combat, de open speelwereld en het third-person perspectief. En dit alles in onze hoofdstad.

Nu Désilets de rechten van de game weer terug in handen heeft, betekent het nog niet dat de game weer terug in ontwikkeling is. Momenteel is hij namelijks bezig met Ancestors: the Humankind Odyssey. Het feit dat Désilets zo gevochten heeft om de rechten terug te krijgen, betekent wel dat hij veel waarde hecht aan dit project. Het einde is hiermee dus hopelijk nog niet gezegd.

 1.   
  nivlem's avatar

  Wie weet proberen ze de geruchtenmolen op te starten en te kijken hoe de reacties zijn. We zullen zien op de E3

 2.   
  tranceguy's avatar

  Ik gok dat er mettertijd de ontwikkeling toch wel weer hervat gaat worden. Zou namelijk echt wel zonde zijn hier niets meer mee te doen…

 3.   
  Kaiszer's avatar

  Leek me best tof, eigenlijk. Misschien komt ‘ie ooit toch nog een keer.

 4.   
  Daniel Z's avatar

  Ziet er vet uit, had zeker potentie kunnen hebben.

 5.   
  Hitman047's avatar

  Désilets schijnt wel van plan te zijn de game ooit nog eens af te maken. Maar dat zal wel even duren. Na die naaistreek van Ubisoft is hij vrijwel zijn hele team kwijtgeraakt, en zijn huidige studio is voorlopig nog wel even bezig met Ancestors.

 6.   
  Musicman88's avatar

  Zo jammer dat THQ destijds gesneuveld is. Zat zoveel potentie in die gasten. Ook dit weer, lijkt me echt een gave game. Hoop dat hier snel weer iets mee gedaan gaat worden. 8)