ARK: Survival of the Fittest komt naar PlayStation 4

ARK: Surival Evolved is al maandenlang één van de populairste games op Steam. Naast overleven speelt PvP combat een grote rol in deze game en daarom besloot Studio Wildcard in maart dit jaar een spin-off uit te brengen die volledig draait om dit gameplay-aspect.

Studio Wildcard omschrijft ARK: Survival of the Fittest zelf als een “MOSA”: een Multiplayer Online Survival Arena. In deze free-to-play spin-off op ARK: Survival Evolved nemen maximaal 72 spelers het tegen elkaar op in gigantische prehistorische landschappen. Bovendien kun je onder het motto “samen staan we sterk” met maximaal vijf anderen een Tribe vormen. De Tribe die als laatste overblijft, is de winnaar van de wedstrijd.

Ark: Survival of the Fittest verscheen in maart voor de pc en komt op 19 juli naar de PlayStation 4. De onthullingstrailer vind je hieronder.

  1.   
    PhydomiR's avatar

    May the odds be forever in your favor!

  2.   
    FireBallz's avatar

    Ben benieuwd. Hoop wel dat je het niet alleen online kan spelen, want da zou mij na een tijdje vrij saai lijken.

  3.   
    jorisboots's avatar

    zeker het proberen waard lijkt mij!

  4.   
    kmjansen's avatar

    @fireballz MOSA is online multiplayer

  5.   
    Thomsnov's avatar

    Ik kijk er zeker naar uit

  6.   
    DeAdSeYe's avatar

    Oh wacht, heeft dit spel gameplay? Ik dacht dat het alleen een game lobby was met schreeuwende mensen “join a tribe”?

    Naar een aantal patches weer geprobeerd, nog altijd geen gameplay te bekennen. Na een half uur aan lobby’s te hebben gespendeerd met schreeuwende mensen “join a tribe”, hou ik het weer voor gezien.

  7.   
    Moodey's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Oh wacht, heeft dit spel gameplay? Ik dacht dat het alleen een game lobby was met schreeuwende mensen “join a tribe”?
    Naar een aantal patches weer geprobeerd, nog altijd geen gameplay te bekennen. Na een half uur aan lobby’s te hebben gespendeerd met schreeuwende mensen “join a tribe”, hou ik het weer voor gezien. "

    Misschien… Heeeeeeeeeeeeeeel misschien.. moest je een tribe joinen omdat anders het spel niet werkt?

  8.   
    DeAdSeYe's avatar

    Moodey schreef, "

    ”DeAdSeYe” schreef, "Oh wacht, heeft dit spel gameplay? Ik dacht dat het alleen een game lobby was met schreeuwende mensen “join a tribe”?

    Naar een aantal patches weer geprobeerd, nog altijd geen gameplay te bekennen. Na een half uur aan lobby’s te hebben gespendeerd met schreeuwende mensen “join a tribe”, hou ik het weer voor gezien. "

    Misschien… Heeeeeeeeeeeeeeel misschien.. moest je een tribe joinen omdat anders het spel niet werkt?"

    Goh je meent het, daar heb ik niet aangedacht. Dat is JUIST de reden waarom het faalt.. Omdat iedereen een tribe moet joinen want anders start de game niet. Er zijn tientallen mensen in een lobby en er zullen altijd een aantal AFK of aan het trollen zijn.

    Ik heb dit spel een uur gespeeld op Steam en het is me niet gelukt om in een match te komen.
    Uiteindelijk had ik een server gevonden waar alle 70 spelers een tribe hadden gejoined, start de match niet. Gelijk eraf gegooid en The Culling opgestart waar wel het systeem fatsoenlijk werkt.

  9.   
    ArieV's avatar

    prachtig betoog wel