Online en offline savegames van Hitman blijven onverenigbaar

Hitman is een beetje een vreemde eend in de bijt: je speelt de game in je eentje, maar je kunt zowel online als offline spelen. Een klacht die veel gamers tot nu toe hadden, is dat de savegames tussen die twee speelmanieren niet compatibel waren: als je Hitman speelt als je internet een storing heeft, wordt je voortgang bijvoorbeeld niet opgeslagen in je online savegame. Andersom geldt dit ook: speel je de game wanneer je online bent, zal je voortgang niet worden overgeheveld naar je offline bestand.

Helaas geeft ontwikkelaar IO Interactive aan dat dit voorlopig zo zal blijven. De reden hiervoor is dat Hitman online een live game is, waarin bepaalde gebeurtenissen slechts beperkte tijd beschikbaar zijn. Dat is op technisch vlak niet te verenigen met de offline-variant van de game. Het lijkt er dus op dat de architectuur van de software het verhindert dat offline- en online-savegames worden gesynchroniseerd.

Mogelijk geeft IO Interactive gamers een nieuwe oplossing voor het opslaan van games wanneer de discversie van de game (eindelijk) in de winkelschappen verschijnt. Hoewel dit speculatie is, hopen we natuurlijk dat de offline- en online-varianten van Hitman uiteindelijk compatibel zullen zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren