Xbox-baas reageert op kritiek Epic Games

Gisteren lieten we weten dat Epic Games-oprichter Tim Sweeney fel heeft uitgehaald tegen Microsoft. Sweeney beweerde dat Microsoft de complete pc-industrie tegenwerkt met zijn Universal Windows Platform en hij eiste dat het platform opgeheven zou worden. Xbox-baas Phil Spencer heeft nu gereageerd op deze kritiek.

In een reeks tweets beweert Spencer dat Windows altijd een open ecosysteem is geweest. Het Universal Windows Platform zou juist zeer toegankelijk zijn voor ontwikkelaars en derde partijen:

Tegelijkertijd erkent Spencer dat er altijd ruimte is voor verbetering en daarom blijft men luisteren naar feedback van gebruikers. Microsoft zal later deze maand zijn toekomstplannen voor de dienst onthullen:

Ben jij het eens met Sweeney, of schaar je je aan Spencers zijde? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Neolite's avatar

  Kortom, storm in een glas water. Het platform is nog jong en dan is er dan vaak altijd nog voldoende ruimte voor verbetering. Uiteraard komt er kritiek en daar moet je Microsoft ook de ruimte voor geven om dat te verbeteren. Op het moment dat ze nu weigeren iets te doen met deze kritiek….Maar ze geven zelf al aan dat ze er mee bezig zijn en open staan voor deze kritiek. Ik zou willen dat meer bedrijven deze aanpak kiezen.

 2.   
  huntedjohan's avatar

  van wat ik begrepen heb heeft die gast van epic games ook al verschillende uitspraken genuanceerd na de tweets van spencer. idd wat neolite al zegt een storm in een glas water.

 3.   
  matdriks's avatar

  met UWP geven ze tegen gas op Playstation en steam.. beetje competitie doet niemand kwaad

 4.   
  Zultkop's avatar

  xbots kan niet tegen kritiek lol 😆