Na Life is Strange komt Dontnod met het duistere Vampyr; eerste beelden vrijgegeven

Na het culthit-succes van Life is Strange komt de Parijse ontwikkelstudio Dontnod Entertainment met een compleet andere game op de proppen: Vampyr. Deze bijzonder duistere actie-game zet de speler in Londen ten tijden van de Spaanse griep, zo rond het jaar 1918. De onherroepelijke twist? Je staat in de schoenen van een vampier.

De officiële website van Vampyr staat al online, alsmede een eerste conceptuele trailer en wat screenshots en artwork. De toon is daarmee al meteen gezet: waar Life is Strange visueel vaak kleurrijk en opbeurend over kan komen, is Vampyr een aaneenschakeling van grauwe tinten en een somber sfeertje. Niet gek ook als de gehele stad ten val lijkt te komen aan de Spaanse ziekte en al helemaal als protagonist Jonathan E. Reid van een militaire chirurg om wordt getoverd tot een bloedzuigende vampier.

In Vampyr is het aan jou om de straten van Londen te verkennen en interactie te zoeken met verschillende personages. Maar, de klok tikt wel: uiteindelijk zal je de bloeddorst toch moeten stillen. Aan jou de keuze wie Jonathans volgende prooi wordt en hoe je je speciale krachten verbetert en benut.

Vampyr moet in 2017 verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De game is, in tegenstelling tot Life is Strange, geen episodische titel.

[SCREENSHOTS]

Word jij al een beetje heet van het concept van Vampyr? Voor ons belooft het in ieder geval iets aardigs, aangezien wij goed te spreken waren over Dontnods eerdere werken. Lees bijvoorbeeld onze lovende recensies van Life is Strange of Remember Me nog maar eens na.

  1.   
    Regge's avatar

    Ziet er interesant uit, ik hou hem zeker in de gaten:)