Geheim menu na 24 jaar ontdekt in Mortal Kombat Arcade

Easter eggs zijn een bekend fenomeen in games, maar deze verstopte “geheimen” worden vaak snel gevonden. Dat Mortal Kombat Arcade-ontwikkelaar Midway Games echter koning verstoppertje is, heeft een fan na 24 jaar ontdekt.

Veel Mortal Kombat-games bevatten een geheim “EBJ-menu” (“EBJ” zijn de initialen van seriebedenker Ed Boon). Deze menu’s bevatten een grote variëteit aan geheime opties. In bijvoorbeeld Mortal Kombat 2 staat het EBJ-menu je bijvoorbeeld toe om jouw initialen op het leaderbord in te voeren zonder dat je hebt gewonnen. Het EBJ-menu van Mortal Kombat 3 biedt zelfs de mogelijkheid om elke fatality te bekijken en direct alle personages te ontgrendelen. Als kers op de taart vind je er zelfs een Galaga-achige minigame terug!

Mortal Kombat Arcade verscheen in 1992 en tot deze week werd verondersteld dat dit deel geen EBJ-menu bevat. Nu is echter het tegendeel gebleken! In onderstaande video vertelt ‘YourMKArcadeSource’ welke knoppencombinatie je moet indrukken en hij laat het EBJ-menu uitgebreid zien.

 1.   
  TinusGN's avatar

  Maar hoelang heeft ie ernaar gezocht?

 2.   
  Thomsnov's avatar

  TinusGN schreef, "Maar hoelang heeft ie ernaar gezocht?"

  24 jaar
  😛

 3.   
  Ralph P Scene's avatar

  Er zijn nog genoeg die niet ondekt zijn in genoeg games