Muziek uit Final Fantasy symfonisch opgevoerd te worden in Final Symphony

Liefhebber van de soundtracks van de Final Fantasy-franchise? Dan doe je er goed aan 7 mei 2016 vrij te houden, die avond vindt namelijk ‘Final Symphony’ plaats in Het Concertgebouw te Amsterdam. Tijdens dit muzikale evenement zal Nederlands Philharmonisch Orkest (onder leiding van dirigent Eckehard Stier) iconische symfonieën uit verschillende Final Fantasy-games opvoeren. Denk aan de klassieke nummers van Final Fantasy VI, VII en X, allerhande legendarische muziekstukken van de Japanse componist Nobuo Uematsu.

Amsterdam is niet de eerste plek waar het game-muziekverschijnsel Final Symphony plaatsvond. De royale orkesten van respectievelijke landen speelden de Final Fantasy symfonieën sinds 2013 in onder meer Londen, Stockholm en Tokio. Nu is de beurt aan Nederland om een eigen versie van Final Symphony op te voeren.

De volgende soundtracknummers uit Final Fantasy zullen ten hoor gebracht worden tijdens de Nederlandse editie van Final Symphony op 7 mei:

VALTONEN
Fantasy Overture (Circle within a Circle within a Circle)

UEMATSU
Final Fantasy VI (Symphonic Poem: Born with the Gift of Magic)

UEMATSU/HAMAUZU
Final Fantasy X (Piano Concerto)
I. Zanarkand
II. Inori
III. Kessen

UEMATSU
Final Fantasy VII (Symphony in Three Movements)
I. Nibelheim Incident
II. Words Drowned by Fireworks
III. The Planet’s Crisis

 1.   
  Neolite's avatar

  Komen hier serieus mensen naar toe? Dit lijkt met nou niet iets om speciaal voor naar een concert te gaan.

 2.   
  Ol’gamerdude's avatar

  Wij hebben een aantal jaar geleden al een concert op Lowlands gezien. ” Games in Concert” heette dat. Een Philharmonisch orkest dat muziek van heel veel verschillende games speelde. Van Mario Bros en Zelda tot Final Fantasy.
  Toen best gaaf om te zien (al kan dat ook aan onze toestand gelegen hebben).