Xbox One-dienst EA Access onderweg naar de pc als Origin Access

Op de Xbox One heeft Electronic Arts al enige tijd succes met de nieuwe dienst EA Access. Tegen betaling krijg je toegang tot een hele lading games van EA in de EA Access Vault. Daarnaast krijgen EA Access-leden eerder toegang tot nieuwe releases, exclusieve demo’s en korting op de hele collectie met oude en nieuwe games van EA.

Voor pc-gamers is er dan ook goed nieuws, want EA heeft een soortgelijke dienst voor de pc aangekondigd: Origin Access. Via EA’s eigen distributienetwerk Origin kan je nu ook op eenzelfde manier profiteren van volledige games, demo’s en kortingen.

Bij de lancering van Origin Access zijn de volgende games volledig beschikbaar:

Battlefield 3 SE
Battlefield 4 Digital Deluxe Edition
Battlefield Hardline Digital Deluxe Edition
Dead Space
Dead Space 2
Dead Space 3
Dragon Age 2 SE
Dragon Age Inquisition Digital Deluxe Edition
Dragon Age Origins Ultimate Edition
FIFA 15 SE
NFS: Rivals Complete Ed.
Plants vs. Zombies Garden Warfare
SimCity (2013) SE
The Sims 3 Starter Pack
This War of Mine (Third party)
Leden krijgen 10 procent korting op volledige games, DLC en nog veel meer. Hiervoor betaal je 29,99 dollar per jaar of 4,99 dollar per maand.

Er is één grote adder onder het gras: op dit moment is Origin Access alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada en Duitsland. De dienst zal vrijwel zeker ook naar andere landen gaan komen, maar daarover heeft EA nog geen uitlatingen gedaan.

 1.   
  Kenneloth's avatar

  Opzich een lekker aanbod ik zou hier alleen niet maandelijks voor willen blijven betalen. Vooral een game uitspelen en dan klaar.

 2.   
  Hitman047's avatar

  Dat kan ook. Koop je een of twee maanden en speel je in die tijd de games uit die je interessant vind.

  Prijs in euro’s is overigens €3,99. De optie om in één keer voor een heel jaar te betalen is er nog niet.

 3.   
  RikZonderC's avatar

  Mooi! Voor één maandje kopen en in die tijd heel wat youtube video’s opnemen van veel verschillende games. Helemaal prima!

 4.   
  Noice!'s avatar

  Ik heb het op de One en ik sta echt versteld van wat je krijgt voor je €25 per jaar. EA is toch een beetje een bedrijf waarvan je het slechtste verwacht, maar deze service is geweldig. Ik speel vooral games die gaan uitkomen een week van te voren en tot nu heb ik daaraan altijd genoeg gehad: 10 uur NFS, BF Hardline, Battlefront, FIFA…allemaal meer dan voldoende. En over een paar maandjes zitten de games in de Vault en dan ga ik vrolijk weer verder.

  Games als FIFA, Madden, NHL of UFC zijn gewoon geen games waar ik €50 voor neer wil leggen, maar Madden wordt dadelijk rond de superbowl gratis en dan speel ik het maar al te graag! Echt zonde dat Sony dit niet toelaat op z’n console, vooral casual gamers en mensen met kinderen tussen de 8 en 18 zouden zo’n service heel goed kunnen gebruiken.

 5.   
  mheiden21's avatar

  Heb nu al enige maanden EA access op de xbox en nog geen enkele spijt van het jaar abonnement, voor die 25 euro heb ik toch al aardig wat games gespeeld en de kortingen op games en dlc zijn erg fijn.
  Hopelijk sluiten meer publishers zich aan op EA access, en heb je het nog niet op de One kan ik je het ten zeerste aanraden om te nemen omdat de vault (games die je onbeperkt kan spelen zolang je lidmaatschap loopt) steeds uitgebreider word.

 6.   
  yannick_TXL's avatar

  hopelijk gaat sony dit ook toestaan, je betaald 1 maandje, en je kan heel wat ea games uitspelen voor maar 4 euro, en als je een maandke niet wilt, doe je het nirt, en als er die maand weer een goede sp game tussen zit, kun je die voor 4 euro uitspelen

 7.   
  yannick_TXL's avatar

  simcity is btw aanrader, je download mod voor grotere maps etc, 5 min werk, en je kan je maps zo groot bouwrn als je wilt

 8.   
  Kenneloth's avatar

  yannick_TXL schreef, "hopelijk gaat sony dit ook toestaan, je betaald 1 maandje, en je kan heel wat ea games uitspelen voor maar 4 euro, en als je een maandke niet wilt, doe je het nirt, en als er die maand weer een goede sp game tussen zit, kun je die voor 4 euro uitspelen"

  Sony heeft al eerder gezegd geen interesse te hebben in EA Access. Sony wil klanten niet dubbel laten betalen, wat wel raar is gezien ze zelf Playstation Now aanbieden. Kan me ook niet anders voorstellen dan dat Playstation Now de reden is waarom er geen EA Access op de PS4 aanwezig is.

  Bron:
  http://www.gamespot.com/articles/sony-said-no-to-ps4-ea-access-program-because-its-/1100-6421390/