Gerucht: Geen Assassin’s Creed in 2016; volgende deel in Egypte

Assassin’s Creed is sinds 2009 een jaarlijkse franchise, maar het lijkt erop dat Ubisoft de cyclus dit jaar onderbreekt. Een 4chan-lid, dat naar eigen zeggen ontwikkelaar is bij de Franse uitgever, beweert namelijk dat er in 2016 geen Assassin’s Creed-game verschijnt.

De vermeende ontwikkelaar beweert dat Ubisoft dit extra jaar gebruikt om compleet opnieuw te beginnen met de serie. Vervolgens moet in 2017 een nieuwe Assassin’s Creed verschijnen, die zich afspeelt in Egypte. Volgens de ontwikkelaar wordt dit een The Witcher-achtige game met een progressiesysteem en freeform combat gameplay. De ontwikkelaar van Black Flag staat aan het roer van deze titel en dus zullen boten terugkeren:

Egypt. There won’t be an AC in 2016. You may screencap this and refer to it when nothing is shown in E3 2016. You’ll have to wait until 2017 for it. The reason: It will be a complete revamp of the series. The game is going for a Witcher feel, with player progression, freeform combat system. Horse is back, and boats too. It’s made by the Black Flag team. You may leave any question you want answered.
Hoewel de betrouwbaarheid van deze bron te betwisten valt, is het niet ondenkbaar dat deze details inderdaad kloppen. Bij consumenten lijkt immers een “Assassin’s Creed-moeheid” te zijn toegeslagen en Ubisoft realiseert zich dat goed. Bovendien gingen er eerder al geruchten dat het bedrijf in 2016 geen Assassin’s Creed-game zal uitbrengen. Aan de andere kant verschijnt eind dit jaar de eerste Assassin’s Creed-film en het lijkt onwaarschijnlijk dat Ubisoft niet zal meeliften op deze hype met een nieuwe game.

Normaliter worden de Assassin’s Creed-games rond mei onthuld, dus binnen enkele maanden weten we of 2016 inderdaad een Assassin’s Creed-loos jaar wordt.

 1.   
  gamerfriend01's avatar

  Volgens mij brengen ze met de film een remake van de eerste delen met Ezio om het bestaan van assassin’s creed te vieren. Zo hebben ze wel een assassin’s creed in 2016 zonder te veel werk, want er zijn veel mensen die de eerste delen nog eens willen spelen. Ben wel benieuwd naar 2017 dan, waarschijnlijk wel wat dingen gebruiken uit the Division misschien qua progessiesysteem ofzo, boten in Eqypte lijkt mij wel wat raar ๐Ÿ˜‰

 2.   
  RikZonderC's avatar

  Tja, het klinkt vet, maar ik blijf toch vasthouden aan het ‘eerst zien, dan geloven’ principe.

 3.   
  Hillianii's avatar

  Naja, ik zou het immers kunnen geloven maar dit bewijst nog helemaal niets.

  Ik blijf op een deel in Japan/China hopen. ๐Ÿ™‚

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Van mij mogen ze wel een jaar overslaan of 2 jaar zelfs en dan met een goede vette game weer komen en een beter verhaal als kan.

 5.   
  Neolite's avatar

  Alleen al vanwege het feit dat de aandeelhouders dit geen goed plan vinden zie ik dit niet als een zeer waarschijnlijk iets.

 6.   
  gamerfriend01's avatar

  Neolite schreef, "Alleen al vanwege het feit dat de aandeelhouders dit geen goed plan vinden zie ik dit niet als een zeer waarschijnlijk iets."

  Wat als ze nu een kleine betalende demo uitbreiden ( 5 euro ofzo) die zeer goed is zodat de fans wel een jaar kunnen wachten en dus ook de aandeelhouders. Dit hebben ze toch ook gedaan met meteal gear solid ground zeroes. ๐Ÿ˜‰

 7.   
  yannick_TXL's avatar

  nice nice niceeee!!!

 8.   
  nielsiebro's avatar

  goed dat ze dat gaan doen

 9.   
  Hitman047's avatar

  Neolite schreef, "Alleen al vanwege het feit dat de aandeelhouders dit geen goed plan vinden zie ik dit niet als een zeer waarschijnlijk iets."

  Ubi registreerde afgelopen maand nog een domeinnaam voor een nieuwe Assassin’s Creed collectie. Mogelijk dat ze die gebruiken om het gat te vullen?

  De geruchten over Egypte als setting doen al wel een tijd de ronde…

 10.   
  yannick_TXL's avatar

  kom idd waarschijnlijk dit jaar een collectie van de ps3 delen naar de 4

 11.   
  toqeer's avatar

  Dus als ik het goed lees word volgende deel in egypte???

 12.   
  Neolite's avatar

  Een Remastered editie zou inderdaad wel kunnen, klein team kan daar een jaar aan werken en zo verkoopt men toch nog een fors aantal om de aandeelhouders tevreden te stellen. Dit is trouwens ook de reden dat er elk jaar een nieuwe CoD is met 3 studios, echte liefhebbers werken ondertussen wel aan andere games.

 13.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Atii_Khan schreef, "Naja, ik zou het immers kunnen geloven maar dit bewijst nog helemaal niets.
  Ik blijf op een deel in Japan/China hopen. ๐Ÿ™‚ "

  En natuurlijk sluit ik me aan bij Atti_Khan.
  Maar het zou wel lekker zijn om even stop te hebben met de jaarlijkse franchise.

 14.   
  gamerfriend01's avatar

  Neolite schreef, "Een Remastered editie zou inderdaad wel kunnen, klein team kan daar een jaar aan werken en zo verkoopt men toch nog een fors aantal om de aandeelhouders tevreden te stellen. Dit is trouwens ook de reden dat er elk jaar een nieuwe CoD is met 3 studios, echte liefhebbers werken ondertussen wel aan andere games."

  Had ik ook gedacht, veel gamers willen de Ezio trilogie wel nog eens spelen ๐Ÿ˜‰

 15.   
  Noice!'s avatar

  Hitman047″][quote=”Neolite schreef, "Alleen al vanwege het feit dat de aandeelhouders dit geen goed plan vinden zie ik dit niet als een zeer waarschijnlijk iets."

  Ubi registreerde afgelopen maand nog een domeinnaam voor een nieuwe Assassin’s Creed collectie. Mogelijk dat ze die gebruiken om het gat te vullen?
  De geruchten over Egypte als setting doen al wel een tijd de ronde…[/quote]

  Hehehe… Het gat vullen.

 16.   
  Thomsnov's avatar

  Egypte klinkt super vet en van dat waarschijnlijke jaar uitval is wel jammer

 17.   
  jelte23's avatar

  Jammer, als er geen AC zou komen dit jaar, maar positief dat ze er een nieuw leven in zouden blazen. Ze komen nu wel erg dicht bij het heden en dat zou misschien het einde betekenen. Op deze manier kunnen ze AC op plekken brengen die fans nog willen zien. Egypte lijkt mij wel vet. Dan wel in de tijd van de faraos, pyramides en slaven enzo. Een goede start voor een nieuw begin. Ik zou graag nog AC’s willen zien in landen als japan in het samurai tijdperk of in Amsterdam tijdens de gouden eeuw. Ik denk dat als dit waar is, ze de juiste keuze maken

 18.   
  Throbert's avatar

  Dit is wel 4chan als bron ๐Ÿ˜† erg onbetrouwbaar dus haha

 19.   
  djonnieboy97's avatar

  OMG EGYPTE ๐Ÿ˜€ i love it ๐Ÿ˜€

 20.   
  Blloody's avatar

  Zolang het maar een goede game wordt, genoeg tijd geven voor beta testing en vooral naar de community luisterd wat zij willen vindt ik dat het vooral een +1 waard dat ze er meer tijd voor uitrekken, persoonlijk mogen meerdere franchises dit doen en de jaarlijkse releases achterwegen laten, laatste tijd met jaarlijkse franchises is het zowiso 1 groot bugfest wat naderhand halfoverkop gepatched moet worden om de game speelbaar te maken. ๐Ÿ˜€

 21.   
  NietNickMeneer's avatar

  Lijkt me wel gaaf

 22.   
  Hitman047's avatar

  Throbert schreef, "Dit is wel 4chan als bron ๐Ÿ˜† erg onbetrouwbaar dus haha"

  Als dit de enige bron was wel. Zoals ik al zei doen deze geruchten (althans een gedeelte daarvan) al langer in ronde.

  Ook vanuit betrouwbare bronnen. ๐Ÿ˜‰

 23.   
  Musicman88's avatar

  De bron is idd wel erg discutabel, hahaha. Maar ik wil best wel even een jaartje overslaan. Ik heb nu al een behoorlijke achterstand opgelopen in mijn gamescollectie en dit jaar komen er nog een paar grote en mooie titels, dus een pauze in de AC reeks is geen overbodige luxe ๐Ÿ˜›

 24.   
  FireBallz's avatar

  Vervolgens moet in 2017 een nieuwe Assassin’s Creed verschijnen, die zich afspeelt in Egtype.

  *Egypte misschien? Voor de oplettende lezers ๐Ÿ˜‰

 25.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Egypte? ๐Ÿ˜•

 26.   
  petiertje's avatar

  ”gamerfriend01″ schreef, "Volgens mij brengen ze met de film een remake van de eerste delen met Ezio om het bestaan van assassin’s creed te vieren. Zo hebben ze wel een assassin’s creed in 2016 zonder te veel werk, want er zijn veel mensen die de eerste delen nog eens willen spelen. Ben wel benieuwd naar 2017 dan, waarschijnlijk wel wat dingen gebruiken uit the Division misschien qua progessiesysteem ofzo, boten in Eqypte lijkt mij wel wat raar ๐Ÿ˜‰ "

  Boten waren in het oude Egypte vrij normaal, behalve als je naar de piramides wilt dan ๐Ÿ˜‰
  Het lijkt mij wel cool. Als dit doorgaat dan ga ik overwegen om die game te halen. Beetje rond klungelen in het oude Egypte en op de achtergrond ‘Walking in Memphis’ draaien ๐Ÿ™‚
  (een van de hoofdsteden in het oude Egypte en zetel voor veel priesters die voor de graven (piramides etc) teksten schreven. Voor het geval je het niet wist ) ๐Ÿ˜‰

 27.   
  Daniel Z's avatar

  Beste nieuws van de dag. Lekker een jaar overslaan en de ‘zin’ in de serie weer laten groeien. Al vind ik zelf Egypte niet echt geschikt als locatie, al kunnen bepaalde steden nog best vet worden.

 28.   
  stan_the_manNL's avatar

  Lijkt mij wel vet hoor! Jaartje geen AC vind ik ook wel fijn. Moet Syndicate nog uitspelen en vind het daarna ook we even genoeg

 29.   
  Flippow's avatar

  Gelukkig, kunnen ze weer eens de dingen goed oppoetsen, ik heb het idee dat ze de laatste 2 delen nog al in haast hebben gemaakt. Egypte lijk mij vet! Alleen die stomme boten ken je weg laten.

 30.   
  Papachico's avatar

  Eindelijk Egypte! Dit wilde ik al heel lang en heel graag. Mja, zal je net zien, compleet vernieuwd en compleet verneukt. Boten vind ik prima als t maar een klein deel is.. Geen black flag ofzo. T was een vermakelijke game maar ik heb liever meer land dan zee. Paarden is oke, hoewel horse riding mij geen ene reet kan schelen. Als t gehele plaatje in de buurt van de eerste 2 AC games komt, ben ik vrij tevreden. Oh en een goed verhaal, Alles na deel 2.3 was fucked up.

 31.   
  Turk–Life's avatar

  Aha ze hebben dus naar mij geluisterd. Heel goed ubisoft! Egypte wordt vet! Daarna graag in het verre oosten of de zuid-amerika, de aztecs of indianen :))

 32.   
  Turk–Life's avatar

  In ieder geval gelukkig geen moderne shit. Amerikaanse revolutie, franse revolutie, london. t was mooi geweest zo met het westen. Er zijn meer culturen te ontdekken op de wereld.