Fan ontwikkelt pc-versie van Mario Maker

Super Mario Maker staat je toe om jouw eigen Mario-levels te bouwen en dat is natuurlijk de droom van iedere Mario-fan. Helaas heeft Nintendo de game enkel uitgebracht op de Wii U, dus mensen zonder deze console vissen naast het spreekwoordelijke net. Gelukkig brengt een technisch aangelegde fan hier verandering in.

De programmeur “LuNiney” werkt momenteel namelijk aan Super Mario ReMaker! Deze “remake” van Super Mario Maker moet uiteindelijk alle functionaliteiten van het origineel bieden en daar zelfs nog een schepje bovenop doen.

De game is voorlopig nog niet af, maar LuNiney heeft wel al een speelbare demo uitgebracht. De interface hiervan werkt nog een beetje onhandig en op alle fronten is duidelijk dat de game nog in een vroege ontwikkelfase verkeert, maar de potentie is zeker aanwezig. Zo biedt de huidige versie al de mogelijkheid om de muziek te versnellen naarmate je meer blokken neerlegt, iets wat in Super Mario Maker niet mogelijk is. In toekomstige updates hoopt LuNiney onder andere extra thema’s toe te voegen.

De demo van Super Mario ReMaker is gratis te downloaden via Neocities.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  En mag dat?

  Was er een heel tijdje terug ook geen artikel dat Super Mario 64 naar de PC kwam door een fan met een mod of iets dergelijks? En natuurlijk dat Nintendo daar een stokje voor steekte omdat hun de rechten hebben van ™Mario.

 2.   
  nielsiebro's avatar

  Ik heb de demo geprobeerd en hij werkte nogal slecht

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Zal niet lang duren dat spel al weer offline gehaald is

 4.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  crashed helaas vaak, maar wel vet!

 5.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Ik snap niet waarom ze Mario Maker niet voor de 3DS hebben uitgebracht.

 6.   
  supergido's avatar

  ik haak in bij dutchgamer. Ik hoop dat nintendo dit toelaat en zelf ondersteund maar ik denk dat we het tegenovergestelde kunnen verwachten.

 7.   
  Speedredz's avatar

  :0 ik wil hem