Emotionele game over kanker vanaf begin 2016 te spelen

Kanker is een vreselijke ziekte die veel mensen treft, zo ook de ouders van Joël Green, Ryan en Amy. Zij verloren Joël aan kanker toen hij nog maar vier was. Om met hun verlies om te gaan, besloten zij een game te maken. De game, genaamd ‘That Dragon, Cancer’ werd al aangekondigd op de E3 in 2013, maar sinds die tijd is er weinig van vernomen. Nu hebben Ryan en Amy Green, die samen onder de naam Numinous Games gaan, echter laten weten dat wij op 12 januari dan eindelijk aan de slag mogen met de ‘kankergame’.

That Dragon, Cancer wordt door Ryan en Amy beschreven als een twee uur durende, poëtische ervaring, die een ontdekkingsreis door geloof, hoop en liefde maakt. Omdat die ervaring dichterbij komt en hun geliefde Joël hield van pannenkoeken, zullen Ryan en Amy de release van de game vieren met een bijpassend pannenkoekenfeest. De twee game-ontwikkelaars nodigen anderen over de hele wereld dat ook te doen.

Benieuwd naar That Dragon, Cancer? Check dan vooral ook de launch trailer van deze emotionele game:

 1.   
  xMarina's avatar

  Heavy, maar wel een heel mooi gebaar.

 2.   
  petiertje's avatar

  Alleen de trailer is al stevig. Wel mooi dat mensen hun verdriet zo kunnen verwerken. Ben nu wel benieuwd naar deze game.

 3.   
  Leukste's avatar

  Een beladen trailer voor een beladen game. Het is begrijpelijk dat het een poos heeft geduurd om de juiste woorden en de juiste beelden te vinden. Ik hoop dat de ouders hiermee ook weer rust vinden en ze het kunnen afsluiten.

 4.   
  PSPfreaky's avatar

  De trailer heeft mij juist vrijwel niks gedaan, maar misschien kan dat komen omdat ik het van dichtbij heb meegemaakt. Maar ik vind het wel mooi dat er zo’n game komt.

 5.   
  mheiden21's avatar

  i.c.m. met het achterliggende verhaal een zware game, hopelijk hebben ze hierdoor wat rust gevonden.