Op Limbo geïnspireerde platformer probeert het via Kickstarter

Wij herinneren ons allemaal Limbo, het intense avontuur dat volledig in zwart-wit een memorabele sfeer wist neer te zetten. Ook op zelfstandig ontwikkelaar TrerPlay maakte Limbo indruk en werd een inspiratie voor Grey Night, een game over een vader die na een ongeluk ontdekt dat hij zijn dochter kwijt is.

The game is single player, Gameplay includes solving puzzles, bossfights, and quicktime events, but there is no dialog to drive the story—the plot is powered by animation. This choice was intentional, I wanted to tell a dramatic, intense and sad story that touches your heart without using a single word, this is what makes Grey Night a very unique experience. In order to accomplish that I decided to make all the cut-scenes interactive, I want the player to really feel like he/she is the main character.
De indie-titel is op Kickstarter verschenen met als doel om een bescheiden 15.000 dollar op te halen. Tot op heden werkte TrerPlay zonder financiering aan het project, maar om de game echt tot wasdom te laten komen, is wat geld van de gemeenschap nodig. De game oogt net als het bronmateriaal kleurloos, maar zal een uitdagende mengelmoes brengen van platformen, puzzelen en vechten tegen bazen. Op het moment van schrijven, is er nog 13.400 dollar nodig met nog vijfentwintig dagen op de teller. De indie is momenteel een Kickstarter Staff Pick en staat in de top-100 op Steam Greenlight. Als alles lukt, is de release op de pc in het tweede kwartaal van 2016. Een versie voor de consoles behoort tot de mogelijkheden.

  1.   
    Corneliuscan's avatar

    Geinspireerd is wel behoorlijk letterlijk genomen. Alles lijkt op limbo. Beetje zoals elke burger bij de Mcdonalds, dezelfde burger ander sausje.