Ontwikkelaar Mass Effect: Andromeda over ontbreken Shepard: ‘wees open minded’

Mass Effect: Andromeda is de eerste Mass Effect-game die het moet doen zonder onze geliefde Commander Shepard. Het is voor veel gamers moeilijk voor te stellen, dat Andromeda zal bestaan uit een totaal nieuwe cast. Eerder werd namelijk al duidelijk gemaakt dat, naast het ontbreken van Shepard, we verder geen andere bekende gezichten tegen zullen komen in Andromeda.

Chris Wynn, development director van Mass Effect: Andromeda, probeert fans gerust te stellen en vraagt gamers om open minded te zijn over een Mass Effect zonder Shepard.

Op een vraag over de periode waarin het verhaal van Mass Effect: Andromeda zich afspeelt, wilde Wynn nog geen antwoord geven.

Mass Effect: Andromeda verschijnt eind 2016. Zie jij een Shepardloze Mass Effect wel zitten? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Vind het juist verfrissend om een nieuwe ME game te spelen zonder shepard en met totaal nieuwe verhaal. ๐Ÿ˜†

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Man, man, man, wij gam(st)ers zijn maar een raar volkje nietwaar? Want wij klagen echt over alles, nu is er een compleet nieuw verhaal met een frisse nieuwe crew (nieuwe mogelijkheden) is het nog niet goed! ๐Ÿ™„

    Mensen klaagde al dat we TE lang met Ezio speelde in de AC games, mensen klagen dat de gameplay en de grafische krachten niet zijn veranderd in de aankomende Fallout4. Of dat Hideo ervoor heeft gekozen dat Big Boss een andere stem acteur heeft gekregen in de Phantom Pain. Mischien zijn we echt wel te verwende kindertjes geworden! ๐Ÿ˜€

  3.   
    Neolite's avatar

    De gamers willen met sheppard blijven spelen en dan zul je zien dat de reviews het gebrek aan originaliteit en vernieuwing aanhalen, het is ook nooit goed.

    Wat mij betreft is dit een uitstekende keuze, nieuw verhaal, nieuwe omgeving en een nieuwe tijdsspanne. Ik kan niet wachten om deze game aan mijn collectie toe te voegen.

  4.   
    petiertje's avatar

    ”DutchGamer-W-“ schreef, "Man, man, man, wij gam(st)ers zijn maar een raar volkje nietwaar? Want wij klagen echt over alles, nu is er een compleet nieuw verhaal met een frisse nieuwe crew (nieuwe mogelijkheden) is het nog niet goed! ๐Ÿ™„
    Mensen klaagde al dat we TE lang met Ezio speelde in de AC games, mensen klagen dat de gameplay en de grafische krachten niet zijn veranderd in de aankomende Fallout4. Of dat Hideo ervoor heeft gekozen dat Big Boss een andere stem acteur heeft gekregen in de Phantom Pain. Mischien zijn we echt wel te verwende kindertjes geworden! :D"

    Ben het met je eens. Als je nog langer met Shepard wilt spelen (no pun intended ๐Ÿ˜ณ ) dan start je gewoon het begin van de trilogie weer op. Het is nog steeds, ondanks het einde, een geweldig verhaal, en echt leuk om het op een andere manier te spelen dan de eerste paar keer. Ik speel zelfs af en toe de multiplayer nog en er zijn echt nog zat mensen online.
    Maar voor de nieuwe Mass Effect vind ik het goed dat Shepard er niet is, het verhaal is klaar en het is bijna onmogelijk om een fatsoenlijke reden te geven voor nog een verhaal met Shepard na ME3.
    Ik zou het wel geweldig vinden om, als ME:A na Shepard zich afspeelt, een standbeeld, oid van hem/haar tegen te komen. Of als het niet te lang daarna is, nieuw over zijn/haar verdere leven als hij/zij de Citadel overleeft.
    Ontmoeten en spreken met oude teamgenoten zou ook leuk zijn, maar zou denk ik tegenvallen, in ME je kon goede vrienden zijn, als een volledig nieuwe hoofdpersoon ben je dat niet, en verzand je een beetje in het zijn van een gemiddelde fanboy.
    ME:A zonder Shepard, laten we hopen dat het verhaal net zo geweldig wordt als ME 1,2 en 3 ๐Ÿ™‚

  5.   
    Mjolnir's avatar

    Shepard was ik wel een beetje zat, zijn crew nog niet. Maar er zijn nieuwe kansen natuurlijk