Nieuw speedrun-record Super Mario Bros. 30 jaar na release gevestigd

Super Mario Bros. ligt al meer dan 30 jaar in de winkels, maar de game wordt nog steeds dagelijks door mensen gespeeld. Enkele daarvan zijn zelfs zo fanatiek dat ze maanden- of zelfs jarenlang trainen om het snelheidsrecord te verbeteren. Vorig jaar zette iemand een nieuw record door het spel in 4:57.693 minuten te voltooien. Deze week verbeterde een gamer genaamd Darbian dat record met enkele honderdsten van een seconde.

Darbian slaagde erin om het einde van level 8-4 te bereiken in 4:57.627 seconden en daarmee is hij de nieuwe wereldrecordhouder. Wat het extra vet maakt, is dat Darbian de game speelde op een echte NES (in tegenstelling tot de vorige recordhouder, die een emulator gebruikte). Onderstaande video toont Darbians indrukwekkende speedrun.

 1.   
  Flapjack's avatar

  waarom geeft de klok hoger aan?

 2.   
  3333/3333's avatar

  Misleidende titel, lijkt nu alsof pas na 30 jaar een nieuw record is gevestigd. Terwijl dit met enige regelmaat gebeurd in de speedrun communities.

 3.   
  TinusGN's avatar

  Erik, start maar een protest tegen misleidende titels op GN

 4.   
  Tom's avatar

  Erik Rommel schreef, "Misleidende titel, lijkt nu alsof pas na 30 jaar een nieuw record is gevestigd. Terwijl dit met enige regelmaat gebeurd in de speedrun communities. "

  Er staat toch 30 jaar na release? Niet 30 jaar na vorig record?

 5.   
  3333/3333's avatar

  Er is geen enkel verband tussen een toevallig nieuw speedrun record en het feit dat de game ongeveer 30 jaar geleden uit werd gebracht.

  Het gebeurt hier de laatste tijd sowieso ook vaak dat uitspraken teveel op een eigen manier worden geïnterpreteerd en daardoor uit hun verband worden getrokken.

  Ik wil daar alleen maar even op attenderen.

 6.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Skilled!